26 Септември, 2014 15:52 3 701 0

Жена и принц бомбардират Ислямска държава

  • мариам ал мансури-
  • принц-
  • ислямска държава-
  • халед бин салман

Жена – пилот на изтребител от ОАЕ и принц от кралското семейство на Саудитска Арабия водят атаките на съюзниците срещу позиции на Ислямска държава в Сирия, съобщава британският в. „Индипендънт“.

35-годишният майор от ОАЕ Мариам ал Мансури е жена-пилот на изтребител F16. Тя ръководи ескадрилата на емирствата в коалиционните сили на САЩ.

Пред Си Ен Ен тя твърди, че няма разлика между мъжете и жените когато стане дума за защитаване на страната си. „Ние сме в много разгорещен регион и трябва всеки гражданин да е готов. Разбира се, всички имат отговорност да защитават родината си, независимо дали са мъже, или жени. Когато дойде време за това, всички ще се включат”, допълва Мариам ал Мансури.

От своя страна Саудитска Арабия съобщи, че принц Халед бин Салман участва ударите срещу джихадистите. Принцът е син на премиера и военният министър принц Салманбин Абдулазиз, който е сочен за наследник на трона.

Изпращането на кралска особа е ясен сигнал, че Рияд не подкрепя действията на Ислямска държава. Белият дом вече обяви, че ОАЕ, Саудитска Арабия, Бахрейн и Йордания участват в коалицията срещу Ислямска държава. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА