Last news in Fakti

30 Март, 2015 11:24 824 1

Осъдиха бившия премиер на Израел Ехуд Олмерт за корупция

  • ехуд олмерт-
  • израел-
  • дело-
  • осъдиха-
  • корупция-
  • подкуп

Присъдата на Ехуд Олмерт ще бъде произнесена на 5 май

Осъдиха бившия премиер на Израел Ехуд Олмерт за корупция - 1
Снимка АП/БТА

Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт бе признат за виновен по дело за измама и злоупотреба с доверие, след повторно разглеждане на случа, съобщава Би Би Си.

Той бе оправдан през 2012 г. по обвинение, че е приемал пликове, натъпкани с пари от американския бизнесмен Морис Талански.  Тогава окръжният съд на Йерусалим го оправда по обвинения в измама, укриване на данъци и фалшифициране на корпоративни документи.

Въпреки това повторното разглеждане е било разпоредено след появата на записи, в които той говори за получаване на пари.

Пликовете с пари Олмерт получавал по времето, когато е бил кмет на Йерусалим, а после и министър, преди да стане премиер, посочва АП.

Олмерт, който заемаше поста на премиер от 2006 г. до  2009 г., в момента обжалва пред Върховния съд друга присъда за подкуп от 2014 г., за която бе осъден на шест години.

Адвокатите му заявяват, че обмислят обжалване и на последната присъда.

Присъдата по настоящото дело ще бъде произнесена на 5 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Десислава Димитрова

    1 1 Отговор
    явно не е прочел евреиското предупреждение на израелската митница.
    не се прави на хитър тук всички сме евреи :)!