Last news in Fakti

31 Март, 2015 12:44 1 688 7

45% от руснаците оправдават репресиите на Сталин

  • сталин-
  • репресии-
  • руснаци-
  • проучвания

Близо 31% искат Волгоград отново да се казва Сталинград, но други 61% са против тази смяна на имената

45% от руснаците оправдават репресиите на Сталин. За тях са оправдани жертвите, които е понесъл съветския народ в епохата на управлението на Йосиф Сталин.

Това показва изследване на „Левада – център“, цитирано от в. „Ведомости“.

Една трета от анкетираните се отнасят към Сталин с уважение, а друга една трета с безразличие. Симпатии към Сталин изразяват 7% от руснаците, с неприязън – 9%, със страх 6%, с ненавист – 5%, а 11% са се затруднили да определят своето отношение към Сталин.

Изследването от януари на „Левада – център“ половината от руснаците се отнасят положително към ролята на Йосиф Сталин в историята на Русия.

Отношението към Сталин силно зависи от възрастта на анкетирания, местожителството му, образованието и социалния статус.

Най-безразлично към Сталин е младото поколение. Все пак една трета от анкетираните смятат, че в чест на 70-та годишнина от края на Втората световна война трябва да се издигне паметник на Сталин.

Близо 31% искат Волгоград отново да се казва Сталинград, но други 61% са против тази смяна на имената.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 газета правда

    3 2 Отговор
    Не всичко е така ясно и просто както се описва в статията, гледам тука някакви цифри 31%, 61% и т.н. или ето :"Изследването от януари на „Левада – център“ половината от руснаците се отнасят положително към ролята на Йосиф Сталин в историята на Русия." Какво означава това, "половината от руснаците", те там какво референдум ли са правили ? Тези от"Левада - център" са чисто и просто пешки на руското правителство и именно с помоща на този така наречен "център" се осигуряват БАСНОСЛОВНИТЕ рейтинги на Владимир Путин и компания, 70, 80, 90% и т.н. Гледах тука наскоро по телевизора на един руски канал, тръбяха за поредният висок рейтинг на Путин и докато доволната дикторка с 24-каратова усмивка, говореше там за цифри проценти, забелязах в долния десен ъгъл на екрана надпис с много дребни букви ; ми така и така, резултатите от анкетата са основани от допитването на 1000 гражданина на Руската Федерация. Ясноооо, но населението на Русия е 145 милиона народ ! 1000 човека ли са половината руски граждани , каква е тази математика ? Та такива ми ти работи с тоя ЛИвада - център.

    Коментиран от #2

  • 2 Монго

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "газета правда":

    Социологическите проучвания не са референдум...

    Коментиран от #4

  • 3 raptor

    2 0 Отговор
    Лудак си ти! Те социологическите проучвания се правят с представителни извадки навсякъде! НАВСЯКЪДЕ! За глупости се тръшкаш!
  • 4 Газета правда

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Монго":

    Опитал си се да кажеш нещо умно , но си изръсил такава глупост...
    Ти поне сам разбра ли какво си написал ?
  • 5 Киро

    1 3 Отговор
    Смятайте колко обременени са руснаците, че да се радват на тоя , дето им е е..л м....та! Психика на крепостници!

    И сега е така, радват се на другия, дето им е...а м...та, джуджето комплексар.
    Ами заслужават си съдбата тогава.
  • 6 сссс

    2 1 Отговор
    сталин е велик държавник.
    направил е от една селска изостанала държава - най голямата по територия империя в света по4ети 1/4 от света .най могъщата военна сила скоято никой до ден днешен не смее да се гъбарка.

    колкото до репресиите ...така се управлява такава огромна територия и държава ..всеки противник на власта трябва да бъде поставен на мястото му..ко очаквате със 50 -60 000 долара и непеота хоп цветна революцийка и превратче...сталин не е бил толкос прос ..

    то пък в любимата ви америка хич няма репресии сега в 21 век скоро си признаха че имат секретни лагери за мъчения дори и в европа ...

    идете кажете нещо против властта или корпорациите в америка и ще са чудите като едуард снодън как да избягате в русия преди да ви ликвидират службите

    дрункате смао тапотии за сталин ...извадете си главата от пясъка
  • 7 Киро

    1 2 Отговор

    сссс

    сталин е велик държавник.

    ========

    Само прочиташ тази умствена ........ и всичко свършва!