Last news in Fakti
  Тема: Украйна

4 Юни, 2015 15:33 2 349 0

Чатъм Хаус: Провалът в Украйна може да задълбочи нестабилността в Източна Европа

  • чатъм хаус-
  • украйна-
  • провал-
  • нато-
  • русия

Политиката на Русия може да доведе до колапс ЕС и НАТО , пише британският вестник „Индипендънт” като се позовава на изследователския институт Чатъм Хаус. Докладът на експертите от института е посветен на конфликта в Украйна. В текста се казва, че политиката на Москва се явява „ключов фактор за бъдещето на Европа”. В резултат на украинския конфликт Русия може да употреби тактическо ядрено оръжие и в такъв случай НАТО не може да съхрани състоянието на „ограничена война”.

„Провалът в Украйна може да задълбочи нестабилността в Източна Европа и да увеличи риска от по-нататъшни приключения на Кремъл”, се казва в доклада. От института Чатъм Хаус препоръчват на западните власти да настанят конвенционално оръжие на континента.

Още новини от Украйна

Чатъм Хаус, известен още като Кралски институт за международни отношения, е неправителствена организация с нестопанска цел със седалище в Лондон, чиято мисия е да анализира и насърчава, разрешаването на важни международни въпроси по наболели за обществото теми.

Той се счита за еднa от водещите организации в световен мащаб в тази област. В допълнение към предприемането на широк спектър от изследвания Чатъм Хаус е бил домакин на световно известни лектори от цял свят като Дейвид Камерън, Бан Ки-мун, Хамид Карзай, Кондолиза Райс, Гордън Браун и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: