Last news in Fakti

18 Юни, 2015 04:14 1 303 3

Учените ще изследват Слънцето от близко разстояние

  • наса-
  • слънце-
  • меркурий

В най-близко време учените ще могат да наблюдават Слънцето от близко разстояние – едва 42 млн. км.

Това ще е възможно благодарение на новата сонда на Европейската космическа програма Solar Orbiter. Тя ще носи телескоп STIX, построен в Центъра за космически изследвания на Полската академия на науките.

Изстрелването на сондата е планирано за 2018 г. Тя ще се установи на орбита до слънцето след близо две и половина година. След година за първи път ще се доближи най-близо до звездата, за да я изследва. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 321

    0 0 Отговор
    Измислиците (хипотезите) на материалистичната „наука“ за Слънцето, Вселената и човека са пълни ГЛУПОСТИ, защото те са ДУХОВНИ същности!
    /// Материалистичната „наука“ е невъзможно да знае АБСОЛЮТНО НИЩО за Слънцето! С телескопи и изобщо с апарати, изработени от материална субстанция, е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО да се изучи духовната същност на Слънцето!
    /// С отричането на Духа и развитието ЕДИНСТВЕНО на сатанинската материална култура, дегенератите американци и англичани унищожават човечеството!

    Коментиран от #2

  • 2 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "321":

    Ами защо пишеш на тези "сатанински" машини?
    Я по-добре се лекувай, че ако дойде Големия розов слон, такъв хобот ще ти тегли, че забравиш за Духа!
  • 3 До коментатор 2

    0 0 Отговор
    Думата "ЕДИНСТВЕНО" в третия абзац на коментара от "321" говори ли ти нещо?