Last news in Fakti

28 Август, 2015 09:47 5 493 2

Повече от 70 тела са открити в камиона, изоставен в Австрия

  • австрия-
  • камион-
  • жертви-
  • бежанци-
  • имигранти

Смята се, че имигрантите, открити в изоставения камион, са се задушили

Повече от 70 тела са открити в камиона, изоставен в Австрия - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Австрийските власти съобщиха, че в изоставения камион са намерени над 70 тела, съобщи Би Би Си.

Вчера бе съобщено за превозно средство, изоставено на отбивка на пътя А4 – главният към столицата Виена, близо до град Парндорф. Бе съобщено за най-малко 20 жертви.

"Не можем да направим конкретни предположения за причините. Можем да предположим, обаче, че жертвите са бежанци“, заяви Ханс Петер от местната полиция.

Смята се, че имигрантите, открити в изоставения камион, са се задушили. Полицията издирва шофьора.

Австрийското издание „Кронен цайтунг“ съобщи, че седем души са били задържани.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че е „потресена от ужасната новина“. Канцлерът на Австрия Вернер Файман заяви, че е от решаващо значение страните да работят заедно в търсене на решения за справяне с бежанската криза. 

Австрийската полиция смята, че хората в превозното средство вече са били мъртви, когато то е преминало границата на Австрия.

Десетки хиляди имигранти напускат конфликтните зони в Близкия изток и Африка и се отправят към Европа. Рекорден брой бежанци – 107 500 – са прекосили границите на ЕС през миналия месец.

Виена призова да бъде увеличен контролът по европейските външни граници и да бъдат предприети координирани действия срещу контрабандистите.

Във вторник австрийската полиция арестува трима шофьори по подозрение, че са транспортирали имигранти от Сирия и другите конфликтни зони към страни от ЕС. Един от тях е карал 34 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    0 0 Отговор
    Ангела се била "потресла".....Хайде бе!!!
  • 2 истина една

    0 0 Отговор
    Ангела се потресла а Обамата е почернял от мъка
Новини по държави: