Last news in Fakti

8 Декември, 2015 14:18 2 409 4

ЕС може да се разпадне

  • ес-
  • разпадне-
  • мартин шулц

Това бе заявено от председателят на Европейския парламент Мартин Шулц

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц сподели, че има опасност за съществуването на Европейския съюз.

В интервю пред Die Welt той споделя, че има сили, които се опитват да разделят организацията. Така той потвърди думите външния министър на Люксембург Жан Аселбор, който заяви, че ЕС може да се разпадне.

„Никой не може да каже дали ЕС ще съществува в тази си форма през следващите 10 години. Ако ние искаме това, трябва да се борим много здраво за него“, заяви Шулц.

Шулц не заявява конкретно какво заплашва ЕС, но интервюто му се върти най-вече над бежанската криза в Европа, която поставя под въпрос толерантността на европейците. Той подчерта, че Съюзът не е без алтернатива, като неговата концепция винаги може да бъде променена. Според него друга възможност е Европа, в която преобладават национализма и стените по границите преобладават.

„Това би било ужасно, защото подобен вид Европа многократно е водила нашия континент до катастрофа“, заяви Шулц.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 909

    2 0 Отговор
    А ДАНО ДАЙ БОГ ДА СЕ РАЗПАДНЕ ЕС !ЧУЛ ТА ГОСПОД !!!! ЩЕ ПРАЗНУВАМ 3 ДНИ !!
  • 2 gostotburgas

    0 0 Отговор
    Абе ,нали като се разпадне ЕС пак ще висим по посолствата за визи,това ли искаш ?

    Коментиран от #3

  • 3 кроко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "gostotburgas":

    Няма, ве, брат! Нема се къпеш 1-2 седмици, мяташ раничката на гърба и марш към Германия - който те срещне, му викаш че си бежанец или от малцинствата и искаш да те интегрират с 1000-2000 евра на месец!

    Истината, пич, е че ЕС не следи какво става в държавата ни и не критикува публично (така усърдно, както когато неудобния Орешарски беше премиер и се бяха заели с целта да го махнат) Вместо това ЕС се ръководи от безлични педали, които ни налагат боко тиквата за управляващ и си мълчат за всички нарушения на законите, извършвани от него и шайката му само щото им е удобен, а той за награда си краде юняшката от еврофондовете. Само, че 2020 лапането спира. И тогава ще я втасаме.

    Мисълта ми е, че ако не бяхме в ЕС, нещата в България щяха много по-отдавна да се забатачат и съответно много по-рано щяхме да се оправим. А с нашите крадливи и некадърни управляващи и кинтите дето им дават меките китки от брюксел само си навлякохме едно удължаване на агонията.
  • 4 Айде чакаме

    1 0 Отговор
    да се свърши това безумие наречено Е.С....Вече много европейци разбраха,че Е.С. е най-голямата измама в историята на Европа...Не че идеята е лоша-но с такива безумци и и.дио..ти в Брюксел--изхода е само един---разпад....
Новини по държави: