15 Януари, 2016 08:51 1 279 2

Индонезия започва лов на терористи

  • индонезия-
  • лов-
  • терористи

Властите в страната издирват клетки на Ислямска държава

Властите в Индонезия започнаха да издирват терористични клетки, за които се смятат, че стоят зад вчерашното терористично нападение в страната през вчерашния ден, съобщи Би Би Си.

5-ма терористи и 2-ма цивилни загинаха след серия от взривове и продължителна престрелка в Джакарта. Според началника на местната полиция генерал Тио Карнавиан терористите са свързани с групи, разпръснати в цяла Индонезия и са част от глобална мрежа. От групировката Ислямска държава вече поеха отговорност за атаките.

В ранните часове на тази сутрин са били арестувани 5-ма души в Джакарта. Все още не е ясно, дали те имат връзка с атентатите. Според властите организатор на атаките е Бахрум Наим. Индонезиец, който е един от изявените бойци в Ислямска държава. Смята се, че той има план за обединение на групите, които поддържат ДАЕШ в Южна Азия. В момента нивото на тревога от тероризъм е на най-високите си нива. Властите продължават да разследват случая. До този момент страната е ставала жертва на няколко терористични атентата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 1 Отговор
    Цял свят стои и гледа делата на тези дрогирани същества. Който ги е създал няма нищо общо с ГОСПОД- ако въобще съществува.

    Коментиран от #2

  • 2 бтлт

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    обществена тайна е кой създава терористични групи .