Last news in Fakti

24 Януари, 2016 20:09 1 581 2

Започна разчистването на снега след Сноудзила

  • сняг-
  • сащ-
  • снежна буря-
  • източно крайбрежие

Страховитата снежна буря погреба голяма част от Източното крайбрежие

Огромната снежна буря, която погреба под дебела снежна покривка Източното крайбрежие на САЩ отслабва и се отправя към Атлантическия океан, но проблемите, които тя причини не са приключили.

Властите сe мъчат да разчистят пътищата преди работната седмица да започне.

И макар слънцето да блесна, а температурите да започнаха да се покачват, метеоролозите предупредиха, че могат да се получат заледявания по пътищата, които също са много опасни.

Ню Йорк вдигна забраната за пътуване след като властите в района започнаха да разкопават улици и пътища. Забраната беше въведена в събота, като затворени за движение бяха и мостовете и подземните тунели, свързващи Манхатън с Ню Джърси и Ню Йорк.

Във Вашингтон обаче метрото ще остане затворено, а въздушният транспорт в региона е изправен пред по-нататъшно спиране и през следващите дни. Училищата в американската столица също остават затворени в понеделник, на фона на усилията на града да се справи с последиците от бурята.

Кмет на столицата Мюриел Боусер помоли гражданите да помогнат в разчистването на снега в бизнес района.

85 милиона души в 20 щата се оказаха на пътя на снежната буря, наречена "Снежен армагедон" или "Сноудзила" от социалните медии.

Около 2200 войници от Националната гвардия бяха мобилизирани да помагат на местните власти в 12 щата.

В пет щата натрупа над 90 см снежна покривка. Най-много сняг падна недалеч от град Харпърс Фери, Западна Вирджиния, където се образува снежна покривка от 100 см.

След като снеговалежите спряха хиляди хора излязоха по улиците, за да разчистват снега. Масов бой със снежни топки се заформи на Таймс Скуеър, Ню Йорк.

От петък насам снегът взе 18 жертви.  Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио съобщи, че петима нюйоркчани са загубили живота си, докато чистели сняг. Властите в Северна Каролина съобщиха за шест жертви. Един от загиналите спрял да помогне на шофьор, чиято кола излязла от заледен път. Полицията съобщи, че добрият самарянин е бил прострелян от човека, на когото отишъл да помогне. В Охайо тийнейджър, който се пързалял със шейна по улицата е бил ударен и убит от камион. Във Вирджиния и Кентъки има по двама загинали, а в Арканзас и Мериленд - по един, предаде агенция АФП, която има информация за 15 жертви. В Мериленд е починал 60-годишен мъж, получил сърдечен пристъп, докато чистел сняг пред дома си

Около 7000 полета бяха отменени през този уикенд като смущения във въздушния трафик ще има и в понеделник, тъй като 615 полета няма да се осъществят.

В Кентъки, Пенсилвания и Западна Вирджиния, шофьори бяха блокирани в продължение на часове по заснежените пътища.

Заради бурята повече от 200 000 домакинства останаха без електричество в събота.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 aььььььь

    0 0 Отговор
    Американците пак се вкарват в филми
  • 2 Чудя се

    0 2 Отговор
    Всеки път, когато прочета нещо (а това е перманентно) за САЩ, се чудя - а не, в този свят само САЩ ли съществуват; само САЩ ли правят филми, защото други почти не можеш да откриеш по всички телевизии; само там ли вали сняг, падат температури и има обилни дъждове; само техния президент ли прави изявления пред пресата и изказва някакви мнения по някакви въпроси; само в САЩ ли има "културен живот" (боже опази!!!) и т.н. и пр.??? И по каква причина, непрекъснато ни облъчват с някакви чудеса, а никой не показва олигофрените от "запада" на щатите, бедняците и всякакви хора, които нямат достъп до здравеопазване и др. социални благинки? Защо не показват полуграмотните, разплути 16-годишни семейни момичета? Ами индианските резервати, в които законите на САЩ не важат? И това ако не е хибридна война, започната преди над 25 години - здраве му кажи. Т. че, моля американофилите, те и русофоби, да избягват да упрекват нашите братя - руснаците, че едва ли не те са я измислили тази война. Във всичките си действия, руските управници се опитват да отговарят адекватно на всичките опити за доминиране в днешния свят на САЩ. Е, това не устройва някои вманиачени надменни люде, обаче - това е положението.