Last news in Fakti

11 Март, 2016 01:30 872 0

Тайван и Италия ще си сътрудничат в търговия, технологии, образование и култура

  • тайван-
  • италия-
  • ес-
  • сътрудничество-
  • двойно данъчно облагане-
  • марио монти-
  • търговия

Марио Монти за пръв път на посещение в Република Китай

Президентът на Република Китай  Ма Инцзю проведе среща с Марио Монти, бивш италиански премиер и сенатор до живот, на която изрази надежда, че Тайван и ЕС ще започнат преговори за търговско споразумение.

„Търговията между ЕС и Тайван достигна 46.4 милиарда щатски долара за 2015г., но въпреки това между двете страни не съществува никакво споразумение за икономическо сътрудничество“, заяви Ма.

Той призова ЕС да започне преговори с Република Китай възможно най-скоро, допълвайки, че се надява Монти да помогне в това начинание.

Първото посещение на Марио Монти в страната приключва днес. То има цел да укрепи връзките  между двете страни, изразяващи се с взаимен обмен в области като търговия, технологии, образование и култура. Италия от своя страна е петият по големина търговски партньор на Тайван в ЕС, като двустранната търовия възлиза на 3,7 милиарда щатски долара за миналата година. Ма заяви още, че очаква и по-високи резултати с оглед на приетото през януари месец тази година двустранно споразумение за премахване на двойното данъчно облагане.

По време на срещата присъстваха още и новоизбраните президент и вицепрезидент на Тайван, които ще встъпят в длъжност през май. На свой ред те обещаха, че ще работят за насърчаване на индустриалното сътрудничество и културния и образователен младежки обмен между двете държави.

В отговор Марио Монти заяви, че италианското правителство ще положи усилия за насърчаване на научните изследвания и развитието на технологиите и се надява да постигне по-добро сътрудничество с Република Китай в това отношение.

Монти е изтъкнат икономист, заемал поста на министър-председател на Италия в периода 2011-2013г. и към този момент е президент на университета Бокони в Милано.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА