11 Март, 2016 19:10 1 020 0

САЩ назначава нов военнокомандващ в Европа

  • сащ-
  • нато-
  • европа-
  • военнокомандващ-
  • къртис скапароти-
  • военни

Къртис Скапароти ще замени генерал Филип Брийдлав

Армейски генерал Къртис "Майкъл" Скапароти се очаква да бъде обявен за следващия военнокомандващ силите на НАТО в Европа, съобщи служител на отбраната пред американският информационен сайт "Дифенс нюз".

Скапароти, който в момента е командир на американските въоръжени сили в Южна Корея, ще замени генерал Филип Брийдлав, заемащ позицията на Върховен главнокомандващ обединените въоръжени сили на НАТО в Европа.

Официалното обявяване на кандидатурата се очаква по-късно днес.

Смяната се случва в момент когато САЩ и европейските им съюзници се опитват да се адаптират към новата реалност, в която възраждащата се Русия е смятана за заплаха.

По-рано НАТО отбеляза, че одобрява номинацията на Скапарoти.

Скапароти ще напусне Корейския полуостров в деликатен момент, когато севернокорейският режим възобнови агресивните си действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА