Last news in Fakti

12 Март, 2016 13:49 2 135 10

Сноудън пак заговори, че иска да се върне в САЩ

  • сащ-
  • едуард сноудън-
  • сноудън-
  • русия-
  • затвор-
  • връщане

През октомври миналата година той каза, че иска да се върне у дома и е готов да влезе в затвора

Бившият сътрудник на специалните служби на САЩ Едуард Сноудън обяви, че възнамерява да продължи да разобличава американското правителство, независимо от това къде се намира, но би искал да се върне в Съединените щати. Той каза това в събота по време на видео конференция, излъчена в Бруклинската музикална академия, съобщи РИА Новости.

"Това, което се случва с мен в личен план в този контекст и в контекста на нашата страна, не е толкова важно. И аз се примирявам с това. (...) Аз никога не бих избрал да живея в Русия и бих предпочел да се върна в страната си", отбелязва той.

През октомври миналата година Сноудън заяви в интервю за Би Би Си, че иска да се върне у дома и е готов да влезе в затвора.

"Съгласен съм да вляза в затвора и съм го казвал нееднократно. Единственото, което не искам, е да стана възпрепятстващ фактор за хора, които се опитват да постъпят правилно в сложни ситуации“, каза бившият офицер от разузнаването.

Според него Министерството на правосъдието в САЩ обмисля офертата.

Американските власти обвиниха Сноудън в шпионаж и ако той се върне в родината си ще бъде изправен пред присъда до 30 години затвор.

През 2013 г. Сноудън показа пред света секретни документи за дейността на американското разузнаване и по-специално, за провеждането на мащабна операция за подслушване и следене на телефонните разговори и електронните пощи на американски граждани и лидери на други страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    3 1 Отговор
    Фактът че Сноудън предпочита 30г затвор/но американски/ пред РУСКО-СЪВЕТСКИЯ РАЙ е повече от показателен.Сигурно съжалява за предателството си спрямо Родината и осъзнава колко жестоко е бил подведен,използван и захвърлен от КГБ като ненужна огризка,но да е мислил на времето!

    Коментиран от #2

  • 2 Чукча

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Фантазията ти не знае граници.Продължавай в същия дух.

    Коментиран от #4, #6

  • 3 ЧЕСТНО

    1 2 Отговор
    фАКТ Е ЧЕ ЛЪЖЕИНФОРМАЦИЯТА ИДВА ОТ САЩ С ЦЕЛ ДА СИ ДИГНАТ МАЛКО ГАЩИТЕ ЧЕ ВЕЧЕ им СА ДО ЗЕМЯТА.СНОУДЪН ЗНАЕ КАКВО СЕ СЛУЧИ В ЗАТВОРА НА ВОЙНИЧЕТО ИЗНЕСЛО ИЗДЕВАТЕЛСТВАТА И ГАВРИТЕ НА АМ.ВОЙНИЦИ В ИРАК НАД ЦИВИЛНИ
  • 4 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Чукча":

    Сполай ти за топлите думи:)Нати 10 "+" "гешенк",че виждам че си доста беден откъм тях!Пък и едва ли само...
  • 5 кроко

    1 2 Отговор
    Значи искал да се върне, дори и да трябва да лежи в затвора - е що тогава не се връща? Щото още не му е готово титаниевото бельо, може би!?
  • 6 tost

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "Чукча":

    Не само фантазията ,но и простотията Му(Оня с файтона) не знаят граници ;),а иначе сме свикнали с американската пропаганда.
  • 7 МАХЙ

    0 2 Отговор
    Е, кво да го мислиш - иска си в САЩ, нека си ходи! Някой да му пречи? Русия па кво е направила, че да го спира? Ако искаше можеше да си остане в Хонконг, а не да се прави на заложник в транзитната зона на Шереметиево. Много хора смятат, че Сноудън е "Троянски кон" на САЩ и е прате специално там, за да всее смут в разузнаването с "ужким откраднатата информация". Помните ли какво каза Путин за Сноудън? "Може да остане в Русия, но трябва да прекрати да уврежда партньорските ни отношения със САЩ." Превод трябва ли ви?
  • 8 кирилизатора

    2 0 Отговор
    Пред живота в Русия, 30г. американски затвор бледнеят!!! Русофилите все още не знаят на коя земя живеят. Всяка година минавам през "РОДНАТА" ви страна, всяка година е по-зле и по-зле. Престъпността е на МАКС, инфраструктура под абсолютната нула -273 градуса ... Рускиня получавам за 10 евро в рамките на три дни!!! Не я вземам естествено, но я плащам щото нямам избор. Що не вземете да се изнесете в Русия ...!?!?

    Коментиран от #9

  • 9 ей ушльопаккккк

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "кирилизатора":

    Момче-много си далече от истината.Аз пътувам редовно в Русия-по 10-12 пъти в годината и мога да ти кажа че са светлинни години пред нас...получавал той рускиня за 10 евро..--че ти само шапките им неможеш да си позволиш бе алчо--те са от 1000 долара и нагоре...смешко получавал той-....И за твое сведение съм се запознал с доста българи там-основно заминали през последните 5 години-и основно в Сибир-..за да правят пари.Ама у нас това инфо не се разпостранява--щото тиквун ще го заболи тиквата от такива не-коректни политически новини...

    Коментиран от #10

  • 10 кирилизатора

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ей ушльопаккккк":

    Ти не бъркай Русия с Москва. Я вземи се разходи из провинцията да видиш, че средната работна заплата е 100 долара!Много лесно така да приказваш, качваш се на самолета прелиташ цяла Русия и "аз пътувам из Русия" !!!?!!??!!! Я се качи с мен в камиона да пътуваме две седмици и ще разбереш, как наистина живее народът. Хората МИЗЕРСТВАТ! Пред нас, скоро няма да бъдат. Айде бягай при пияниците да се наливаш със самагон и солена риба. Познавал българи!!?!?!!! Мдааа даже и германците емигрират в русия.