Last news in Fakti

15 Март, 2016 16:14 2 087 0

Лидер на ПКК: Целта ни е да свалим Ердоган

  • реджеп ердоган-
  • пкк-
  • джемил байък-
  • анкара-
  • атентат

ПКК е основният заподозрян за нападението в Анкара

Лидер на ПКК: Целта ни е да свалим Ердоган - 1
Снимка: БТА/ AP

Целта на Кюрдската работническа партия (ПКК) – обявена за терористична организация в Турция – е да свали от власт Реджеп Ердоган. Това заяви пред „Таймс“ Джемил Байък, лидер на ПКК.

Интервюто с него е взето четири дни преди кървавия атентат в сърцето на Анкара, отнел живота на най-малко 37 души. Именно ПКК е основният заподозрян за нападението, обявиха турските власти.

Джемил Байък сподели, че кюрдите искат да свалят от власт Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието (AKP).

Ръководният представител на ПКК добави, че Турция никога няма да бъде демократична страна, докато е управлявана от настоящия държавен глава, пише „Дейли Сабах“. Интервюто с Джемил Байък е дадено в планината Кандил в северната част на Ирак.

Няколко часа след атентата в Анкара турските военновъздушни сили нанесоха удари по цели на ПКК именно в Северен Ирак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: