14 Април, 2016 06:15 1 901 7

САЩ оказва натиск върху ОПЕК

  • николас мадуро-
  • опек-
  • сащ

Според Николас Мадуро това се прави, за да не се постигне стабилност в пазара на горивата

САЩ оказват силен натиск над страните от ОПЕК и тези извън картела, за да не допусне да се постигне стабилност в пазара на горивата. Това бе заявено от президента на Венецуела Николас Мадуро, цитиран от ТАСС.

"Дори не мога да си представя натиска, оказван от Вашингтон, за да се провалят усилията за разработване на цялостна стратегия за стабилизиране на пазара на петрола от страните в и извън ОПЕК“, заяви Мадуро.

Според него от САЩ осъществяват „сходен с военен“ натиск срещу държавни глави и правителства. Той заяви, че неговата страна се противопоставя на „тази икономическа война“.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    3 1 Отговор
    Комунистически идиот!
    И за какво оказва натиск бе, да не се вдигат цените и американските нефтодобивни фирми да не заработят, а да фалират, така ли??!

    Тоя е по-евтин дори и от Путя в популизма си! То бива да си нагъл и да нямаш нищо между ушите, ама тоя зае 1-во място!

    Коментиран от #2

  • 2 тъй

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Киро":

    Свали си розовите очила, САЩ не може да съществува без войни и вечни интриги! Всеки един приятел днес е утрешен враг, и обратно- това е тяхната политика. Засрамиха чак фурнаджийските лопати!

    Коментиран от #3

  • 3 стратокастър

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "тъй":

    Стига глупости ! На крива ракета ,космоса и пречи!

    САЩ от вносител на петрол благодарение на шистовата /не цветната/революция става износител и съвсем естествено да е заинтересован от по-високи цени на нефта .Китай и Бразилия не нарастват с познатите до преди години темпове и съответно не потребяват толкова много горива!

    Цените на световния пазар принуждават страните които имат големи разходи по добива каквато е Венецуела да спрат добива с всичките му последствия!На пазара остават само петрол с ниска себестойност,Кувейт 6-7$ ,Саудитска Арабия 9-10 $Русия 10-12 $....

    Какъв САЩ ,какви пет лева ,каква световна конспирация?

    Коментиран от #4

  • 4 кроко

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "стратокастър":

    Именно! И аз това викам - "стига с глупостите"! Много елементарно се опитваш да представиш нещата, чак дори и елементарните ти приятели не бига захапали въдицата!
    Я дай малко инфо колко процента от добития нефт в световен мащаб е от САЩ! После сметни абсолютната стойност по днешните фючерсни сделки за барел, примерно, но ако искаш и по друг начин я сметни! И после я сравни с добива на другите държави, та да видим кой колко евентуално губи! После, ако разгледаме нещата като една инвестиция в бъдещ проект, прибавим и финансовите изгоди от странични дейности, като продажба на оръжия, бъдещи приходи от новозасмуканите територии и т.н. ... ще се получи една доста по-различна картинка, доближаваща се до реалността!

    Коментиран от #5

  • 5 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "кроко":

    Айде бе, дай инфо, нали си "информиран"!

    Такива общодрънкащи, дето само лаят!
    Само да ти кажа, че САЩ за кратко се превърнаха в производител номер едно на петрол миналата година!
    И дали не загубиха от това, че 70% от фирмите в добива фалираха?!
    Саудитска Арабия свали цените, за да изкара САЩ от играта и да натисне руснаците също, чийто средна себестойност на добива е почти 30 долара за барел, намеси се и Иран на сцената!

    Това са причините, а не зазубрените тъпотии в празните кратуни, че все САЩ били виновни!

    Коментиран от #7

  • 6 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    сега путиновите тролове да почнат да реват в поткрепа на мадуро:искаме бензин по 5 лева за литър за да може вовата путин да е добре ,а гадните еврогеици да страдат.
  • 7 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    Кире, по-спокойно, бе, братчет! Аз инфо не давам, само вкарвам логика там, където тя липсва! Ти и кастрирания се опитвате да давате "инфо", така че дай-пълно инфо, не само каквото ти изнася. Цените ги оределят тези с най-големите залежи и добиви, а Венецуела е именно №1 по залежи. Това, че за момент САЩ са били номер едно щото другите са свили добивите не означава, че могат да диктуват трайно цените. И оказването на натиск не става само с "международните цени на петрола" - в Украйна къв петрол има - никакъв! Ама американците си разиграват коня. Може и да сте затънали до ушите в л..на (глупост), ама пробвайте да погледнете малко по-надалече от носа си!