Last news in Fakti

16 Април, 2016 13:31 2 878 17

Демонстрациите на сила между САЩ и Русия са опасни

  • сащ-
  • саули ниинистьо-
  • русия

Според финландския президент има известно подобрение на отношенията между двете страни

„Демонстрацията на сила между Русия и САЩ над Балтийско море, може да доведе до сериозни последствия“. Това бе заявено от финландския президент Саули Ниинистьо, цитиран от Yle.fi.

Думите на Нинистьо се отнасят до инцидента през тази седмица, в който руски самолети минаха опасно близо над американски боен кораб.

„За съжаление това не е изолиран случай. Това са нежелани и опасни ситуации. Това не е единичен случай на демонстрация на сила от отделна страна. Инцидентно могат да възникнат много опасни ситуации“, заяви Нинистьо.

Все пак той добави, че се забелязва известно успокоение на международната обстановка, по-специално по оста Русия – САЩ. Според него споразумението за прекратяване на огъня в Сирия е било постигнато благодарение на усилията на двете страни.

„Надявам се, че тази тенденция ще продължи. Надявам се, че конфликтът в Украйна ще бъде решен и че ситуацията в Балтийско море ще се успокои“, допълни Нинистьо

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Loki

    2 2 Отговор
    Целият цивилизован свят чака с нетърпение кончината на диктатора.
  • 2 гост

    2 2 Отговор
    За кой по-точно диктатор става дума, че ги има много по земята. Ако е Ердоган гласувам ЗА с две ръце.
  • 3 onq s konq

    2 1 Отговор
    Ако е пък Путин,аз гласувам с две ръце плюс с още нещо .

    Коментиран от #6, #7, #11

  • 4 Kcaniba

    2 2 Отговор
    Да, за султанердоган сте доста дето сте в поза))))
  • 5 pupi

    0 4 Отговор
    Твърдо ЗА Путин сме !!!
  • 6 tost

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    A ако дойде друг ,по лош ?Ко праим ?И ако ги имаше още „лошите“ Садам и Кадафи ,нямаше да има Ислямска държава и 1 500 000 феса в Европа,атентатите в Франция и Белгия.Вярно ,бях забравил че за всичко е виновен Путин ,даже и за това че коня ти пасе марихуана а пък ти пушиш „сено“ :)

    Коментиран от #8

  • 7 АГЮЖ

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    КАТЪР, ако Путин го няма ще те уволнят бе! Господарите Ви нямат файда да държат служебни кучета дето да лаят ако няма по кого!
  • 8 onq s konq

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "tost":

    Ако дойде "друг-по-лош" ли ко прайм?Ами мислете му вие,щото ше трябва да го хвалите два пъти повече за същите пари!
  • 9 раптър

    2 2 Отговор
    АГЮЖ, направо ме изкефи с коментара за Катър-ито сан! И аз смятам, че Катър Кончов е най- върл фен на Путин, нищо че демонстрира обратното! Ако го няма путин- безработица за катъра - оттам липса на зоб за софрата конска!
  • 10 реформатор на деформаторите

    2 2 Отговор
    Американската наглост е безмерна ! До нея ,като цифри ,се добли жава само безгръбначността на Плевнелиев и продажността на Къдравата Сю! Какво търсят на майка си.... на 70 км от Руска теритотия американски военни кораби ? Ако руски кораби почнат да си правят физзарядка покрай Флорида/ да не говорим че това е мексиканска територия/, краварите ще умиришат нет-а от л...ометни плювки! А сега -самолетите на Русия минават близо , не ни достигат памперси. Еми то е ясно - или увеличете производ ството на памперси за Доналд Кук или се пръждосвайте от руски те брегове! Имали право да свалят самолетите! Еми свалете ги , хем Доналд Кук ще се проба спешно като подводница! Кравари ,не си играйте с огъня! Знаем , че на вас не ви пука за Европа , напротив, но на нас ни пука! И ние искаме да живееем в мир със съседите си от Русия! Взимайте си подложките на соросхранилки и зад океана! Пък там, ако искате , да плюят! Ама едва ли ще ги държите там на заплата!

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 кон

    2 2 Отговор
    Демонстрациите на сила между САЩ и Русия са опасни - неточно е заглавието- САЩ демонстрират сила на изхвърляне на фекалии от безпомощност
  • 13 Бай хой

    1 2 Отговор
    До неграмотните злобари по-долу.

    Нормален човек не би желал злото други му, още по-малко смърт.

    Който копае гроб други му сам пада в него.

    И не се притеснявайте. Човешкият живот е кратък и всеки родил се един ден умира. Другата историческа истина е че Русия винаги е раждала силни и умни хора и който и да умре, неговото място ще се заеме от следващи я. Терористите да се пукат от злоба.
  • 14 ЧЕСТНО

    1 2 Отговор
    ДЕМОНСТРАЦИЯ НА БЕЗСИЛИЕ ИМА ОТ СТРАНА НА МАРОКАНЦИТЕ С ТИЯ МАНЕВРИЧКИ И С ТОВА ТЪРСЕНЕ НА КОФЛИКТИ ПО ЦЯЛАТА РУСКА ГРАНИЦА .
  • 15 Мишка

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "реформатор на деформаторите":

    Както казват Руснаците респект и уважение.Всичко е много точно казано.Напълно съвпадащо с истината за ситуацята.Радвам се че още има хора изполващи мозъка в главите Си по предназначение.
  • 16 мъжкар

    1 2 Отговор
    Американците продължават с наглите си провокации.Само че според мен има само един единствен начин при който САЩ могат да победят Русия и това е ако изпратят нашите депутати начело с нашия президент да управляват Русия.Тогава само за една година Русия ще бъде победена и УСПЕШНО РАЗГРАБЕНА КАКТО СТАНА С БЪЛГАРИЯ.Долу САЩ и НАТО!!!!

    Коментиран от #17

  • 17 Мишка

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "мъжкар ":

    Пак няма да успеят.Спомни Си края на 80-те години.ЦРУ убиха Брежнев и качиха Горбачов на власт.Така разбиха империята СССР но създаха Русия.Винаги който подценява Руския народ е обречен на загуба.
    Не е силен тоя дето постоянно показва мускули.Силен е този който знае как и кога да ги използва.А Руснака знае.
Новини по държави: