19 Април, 2016 13:29 2 193 29

НАТО трябва да покаже характер спрямо Русия

  • нато-
  • анджей дуда-
  • русия

Според Анджей Дуда Москва не бива да бъде изолирана

„Страните от НАТО са длъжни да покажат характер.“ Това бе заявено от полския президент Анджей Дуда пред радио „Полша“.

Все пак той подчерта, че Москва „не бива да остава изолирана“.

„Хубаво е, че преговорите между Русия и НАТО се възобновяват. В хода на тези преговори ние обаче, трябва да покажем характер. Алиансът трябва да покаже, че твърдо вярва в своите принципи, когато става въпрос за международното право и международен ред“, заяви Дуда.

На 20-ти април в Брюксел ще се проведе среща между Съвета на НАТО и Русия. Това ще е първата среща на подобно ниво през последните почти две години. Основният въпрос ще е уреждане на украинската криза и свеждането до минимум на рисковете от война.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 раптор

    5 1 Отговор
    Тия пък не спряха да се надъхват... СИВ го няма, и НАТО не бива да го има! Кво толкова се превземат... Да Русия е всемогъща, ама е заплаха само за тия които я обявят за враг! Иначе сме точни типове! Жалките НАТОвци ги сърбят комплексите! ;)

    Коментиран от #28

  • 2 Цура

    2 5 Отговор
    Държавите продължаващи да подкрепят престъпния руски режим са държани в енергийна зависимост и никога не биха дръзнали да се опълчат и защитят националите си интереси. И обратното - държавите успяли да се откъснат от магнетизма на соцблока, от енргийната зависмост днес са пример за развиващи се икономики и демократично общество.

    Коментиран от #7, #8

  • 3 Аман от парцали

    1 2 Отговор
    Поредният чифутски парцал ще показва характер.Съдбата на тъпата му държава е периодично да бъде клатена и от изток и от запад. И да внимава да не заработят отново фабриките за оползотворяване на чифутска плът. Има само едно право в природата-силния изяжда слабия.Всичко друго е противоестествено.
  • 4 Киро

    4 2 Отговор
    Вместо да се чудите с кви глупости да се занимавате - локирайте военни, техника и кораби по границите на Европа и прекратявайте споразумението с ердофес!
  • 5 пацо желето

    1 3 Отговор
    НАТО-вски държави и държави от третия свят. Това са възможностите.
  • 6 Полша

    4 2 Отговор
    Тея са *.@ти заблудените - €$ се пука по шевовете от бежанци-терористи, (изнасилвачи, фундаменталисти, фанатици) обаче на тея пак Русия им виновна...
  • 7 Обикновен реалист

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Цура":

    Когато изпълзяват отново всякакви едвинсугаревски гелминти и започват да бълват синекомунистически глупости, на останалите им просто се повръща. Както техните дядовци(активни борци-90%) са плюли САЩ и капиталистите, така сега внуците им се надпреварват да плюят Русия, а умните... Умните извличат за държавата си дивиденти и от едната, и от другата свръхдържави. Така правят нашите съседи - Сърбия, Румъния, Австрия и др. Даже Албания е по-добре финансово от нас! Поредната проамериканска полска постелка се опитва да плаши гарги с пръст. И още, "престъпният" руски режим дали е престъпен? За руснаците? Ами отидете там и ги попитайте. Пука им на жилетката за санкциите от Европа. Престъпен е за плазмодии, внуците на комунистическите иванкостовските изроди, които след като се изучиха в чужбина за наша сметка, сега плюят, щото хранилката свърши, остана само тъпата злоба:що е руско, то е лошо. А аз просто търгувам с Русия и печеля, като моите данъци си ги плащам в България, щото ми е изгодно. ЯСНО ЛИ ВИ Е???
  • 8 Jack Bauer

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Цура":

    Много си прав, България е ярък пример в подкрепа на твоята теза, след като "се откъснахме от магнетизма на соцблока" я каква "развиваща се икономика" имаме, а обществото ни е от "най-демократичните". И добре че са натовските танкове в Ново село и турските самолети да ни пазят че какво бихме правили без тях. @L@
  • 9 до седмака

    0 3 Отговор
    Това последното изкряскване с главните букви показва що за нагла персона си. Верно, че парите не миришат, ама недей да си мислиш, че щом ти е изгодно нещо на теб, то е изгодно и за хората тук. Данъците, дори (ако са) платени в пълен размер, са несъизмерими със сенчестия бизнес. Арогантното ти изказване навежда точно на такива мисли.
  • 10 по темата

    2 2 Отговор
    Характер трябва, характер, който да се покеже като се увелече в пъти производството на памперси за нафтофската армия, за да разберат руснаците, че няма да ги настигат по миризмата и л----та, оставена от бързоприпкащите в бяг хамерикански солджъри.

    Коментиран от #13

  • 11 декомунизация

    2 2 Отговор
    Кво праим като се гътне малкото диктаторче?
  • 12 стратокастър

    2 2 Отговор
    Дълги години/докато бяха под руско/ и поляците като нас работеха за по 50$ така че съвсем нормално е да си пазят стандарта!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "FR V":

    Щом 1000 евро на месец ти правят впечатление, разбирам защо си толкова озлобен и обиждаш хора, които в реалния живот би им целувал някои части. Как си събрал пари за Хондата, незнам, може още да ти е фикс идея затова да ти е такъв ника.

    Коментиран от #22

  • 15 Тодор

    1 2 Отговор
    Анджей Дунда и тя се изказала!Къв характер,бе!Провалиха се отвсякъде!Да покажеш характер срещу Русия ,се искат здрави гащи!По.раното НАТО ги няма!
  • 16 mediator37

    1 2 Отговор
    Освен малката си пишка НАТО няма какво друго да покаже.
  • 17 BG fan

    2 0 Отговор
    Няма нищо по-отвратително от бивш комунист, станал антикомунист или БГ турчин образовал се през соца, а сега фен на Ердоган. Такива си доказват комплексарските напъни като плюят по нещо, което все още си въобразяват, че е носител на комунизъм. Това е придобит манталитет, манталитет господар-слуга.
    Който е бил в Русия много добре знае, че това е една държава с много националности, които имат равни права, разчитат на управлението си и не се поддават на провокации и шантажи, макар да са почти обкръжени от натовски и пронатовски държави, и да са подложени на фашизоидна анти руска пропаганда.
    Прав е колегата Обикновен реалист No7 - много верни неща е написал, но жалкото е, че все още има хора в БГ със слугинско мислене, които възприемат Русия като държава отпреди 26 години.
  • 18 Механика

    1 2 Отговор
    Те НАТО вече показват характер - пуснаха на Русия разрушителя "Доналд Кук" в Черно и Балтийско море и накрая за десерт разузнавателен самолет RC-135U.
    Малко им угасна тока ама ней си :)
  • 19 Legend

    1 2 Отговор
    Не знам как ги изказвате тия мнения ,аз служих в Афганистан 1988 и нямаше никакво наакване просто други интереси(сега Американците са там за кокаина). Преди няколко години живях в Русия(гр.Краснодар) и заплатите бяха около 1500 лв.,а бензина 80 стотинки,електричеството излизаше 10-15 лв. на месец,а цигарите и водката 2лв.Януари бях в Полша-взимат 1000 евро,ама едвам свързват двата края.Ако не знаете нещо от собствен опит-мълчете си.Аз съм фен на Хонда и за мен FR V е най-тъпия им модел...

    Коментиран от #21

  • 20 jambazina

    2 0 Отговор
    Не знам какъв характер ще показва на руснаците, ама тая Дуда на нас голям характер ни показа като задръстиха София заради него в час пик понеделник сутрин и половината град закъсня за работа с половин час.
  • 21 Мишка

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Legend":

    Приятелю.Ще ти кажа как ги изказват мненията.Просто със задните си части.
    Много ми е интересно и Ми прави впечатление че хора като тоя дето явно не са излизали от квартала или селото си пишат "най-компетентните" мнения.Обосновани на слухове чути от кварталните пияници и нехранимайковци.
    Ти си бил в Русия и ще разбереш защото Си видял.Аз също Съм бил там а също Съм ходил и в САЩ и Канада.В САЩ има много по западнали селища без ток течаща а не рядко и никаква вода.Пътищата не са им много по-различни от в Русия на места караш стотици километри в прахта по черни пътища.Само че това не се показва.Да не говорим че комуникацийте им са под всякаква критика.От един щат в друг с един телефон и един номер е цяло приключение да разговаряш.
    Но това не се показва защото ще е лоша реклама.
    Айде да не продължавам че става тегаво за четене а може цял роман да се напише.
  • 22 ждан

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Монго":

    Дошо е феномен - ние си го знем него и си правим селфи с коментарите му!
  • 23 Тодоров

    2 0 Отговор
    Какъв характер да покажат страните членки на НАТО ? Всички са независими, но нищо не зависи от тях, а само от САЩ. И защо ни се втълпява непрекъснато, че Русия е заплаха. Та ние сме една кръв с руснаците. Аз не мога да си представя някога българин да гръмне срещу руснак или обратното. Както не е имало руска военна база в България, не искам да има и такава американска. Може би бих възприел НАТО, но без САЩ. За какво ни е НАТО на българите - от кого ще ни пази? Аз виждам в НАТО само инструмент за унищожаване на българската ни идентичност. На НАТО им трябва просто нашата територия, не българите. Като сме стратегически партньор на САЩ, защо не вземат да отменят веднага унизителния визов режим за българите (не само за нас - поляци, румънци, хървати и др.). Но в момента нямаме истински български държавен глава, който да "удари по масата" и да каже, че ако не се отмени веднага визовия режим, от утре може Шварценегер и Жан Клод ван Дам да снимат филм в Бояна само с заверени визи в българското посолство във Вашингтон. Аз не се чуствам "втора" ръка човек в сравнение с американците. А ВИЕ ?
  • 24 ВВП

    2 0 Отговор
    Половината свят се обединил в това НАТО и пак треперят срещу Русия :) Жалко, че и такива като нас ни набутаха там - а ние сме една кръв с руснаците.

    Коментиран от #25

  • 25 стратокастър

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "ВВП":

    Не знам на теб кой какво ти е набутвал но България като и цялата "съветска" Европа съвсем закономерно и без изключение са присъедини към НАТО и руснаците вече не са колониални владетели!

    Когато бяхме съюзници със СССР във Варшавския договор бяхме против целия свят така че ако половината свят се е обединил срещу Русия това не е голяма новина!

    Коментиран от #26

  • 26 ВВП

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "стратокастър":

    Тролче, дано поне взимаш някой лев за тия коментари, иначе си губиш времето напразно.

    Коментиран от #29

  • 27 Спиро

    0 0 Отговор
    Рапторе, една малко корекция може ли?
    СИВ означава - Съвет за Икономическа Взаимопомощ, в която влизаха страните от бившият източен блок.
    А противовеса на НАТО от отсамната страна на завесата беше т.нар. Варшавски Договор.
    Та Полша е страната, където е създаден военният източен блок навремето, а сега нейният президент дава акъл как да се пъчим.
    Тоест, той сега е по-католик и от папата... дето се казва.
    Според мен, в момента едва ли в НАТО виждат в Русия непосредствен враг а и едва ли някой го въобще приема насериозно това, което Дуда е казал.
    Проблемите на Европа в момента са съвсем други
  • 28 Спиро

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "раптор":

    Рапторе, една малко корекция може ли?
    СИВ означава - Съвет за Икономическа Взаимопомощ, в която влизаха страните от бившият източен блок.
    А противовеса на НАТО от отсамната страна на завесата беше т.нар. Варшавски Договор.
    Та Полша е страната, където е създаден военният източен блок навремето, а сега нейният президент дава акъл как да се пъчим.
    Тоест, той сега е по-католик и от папата... дето се казва.
    Според мен, в момента едва ли в НАТО виждат в Русия непосредствен враг а и едва ли някой го въобще приема насериозно това, което Дуда е казал.
    Проблемите на Европа в момента са съвсем други
  • 29 Спиро

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "ВВП":

    Стратокастър едва ли е "тролче". А и споделя мнение което е различно от това на болшинството тук.
    Намирам, че е прав.
    Едно време в страните от Варшавският договор беше невъзможно да пътуваш нанякъде, освен разбира се в другите страни от Варшавският договор.
    На практика Варшавският договор си беше една КНДР.
    Мерси, пич, за такава перспектива. Нямам против руснаците, но да не ми казват как да живея.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания