Last news in Fakti

13 Май, 2016 21:52 1 378 2

Европейският съюз се нуждае от „нова формула“ за визите

  • турция-
  • ес-
  • визи-
  • волкан бозкър-
  • формула
Европейският съюз се нуждае от „нова формула“ за визите - 1
Снимка: БТА/ AP

Европейският съюз и Турция са в задънена улица по отношение на визите. Това заяви Волкан Бозкър, министър по въпросите на ЕС и главен преговарящ с общността, цитиран от „Дейли Сабах“.

Според него Брюксел трябва да намери „нова формула“, за да се разреши въпроса и турските граждани да могат да пътуват безвизово.

Бозкър заяви, че не е обнадежден относно перспективите за постигане споразумение между страната му и Европейския съюз.

Факти.бг припомня, че премахването на ограниченията бе част от споразумението между Турция и ЕС за ограничаване бежанския поток към Стария континент.

Брюксел обвини властите в южната ни съседка, че не изпълняват поетите ангажименти и не спазват всички критерии.

Реджеп Ердоган, от своя страна, заяви, че Турция няма да спазва споразумението, докато не паднат визите за турски граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИЗЖЧУ

    0 0 Отговор
    Щом са в задънена улица, да са си гледали знаците преди да влязат в нея, които Русия услужливо им напомни по историческа линия, а сега нека си плащат глобите за нарушението!!!
  • 2 Киро

    0 0 Отговор
    Правилно - а формулата трябва да е:

    Всичко, дето иде от Изток, Юг и Югоизток от ЕС - с виза! За 2 седмици.

Новини по държави: