23 Май, 2016 20:46 12 449 41

Адвокатът от Локърби съди Путин за 330 млн. долара за сваления полет MH17

  • путин-
  • дело-
  • mh17-
  • малайзийски самолет-
  • катастрофа-
  • свален самолет-
  • русия-
  • адвокат

Семействата на жертвите от сваления през 2014 г. самолет на Малайзийските авиолинии искат обезщетения

Адвокатът от Локърби съди Путин за 330 млн. долара за сваления полет MH17 - 1
Снимка АП/БТА

Американският адвокат, който спечели делото свързано с атентата в Локърби през 1988 г. и издейства обезщетения за семействата на жертвите, сега търси от Русия 330 милиона долара за свалянето на полет MH17 на малайзийските авиолинии през 2014 г., съобщава Ройтерс.

Адвокатът Джери Скинър, който е нает да води делото в Европейския съд за правата на човека, заяви, че е уверен в успеха, но призна, че това дело, както и делото за Локърби, може да отнеме години.

Самолетът, Боинг 777, беше свален от руска ракета земя-въздух над източна Украйна по време на полет от Амстердам до Куала Лумпур на 17 юли 2014 г. Тогава загинаха всички 298 души на борда.

Западът и Украйна казват, че руските бунтовници са виновни за свалянето му, докато Русия обвинява украинските военни.

Скинър заяви, че разполага с достатъчно доказателства от свидетели, видео, снимки, данни от радари и записи от контрола за въздушно движение.

Искът на семействата се базира на нарушаване на правото на живот на пътниците.

Делото е заведено от името на 16 жертви от Австралия, Нова Зеландия и Малайзия, както и от 33 роднини на загинали в катастрофата. Всеки ищец иска обезщетение от 10 милиона долара.

Скинър заяви, че е нужен международен политически натиск, за да разкрие истината за свалянето на MH17.

Адвокатът заяви, че изчаква да чуе от Европейския съд за човешки права дали случаят е бил приет за разглеждане.

Преди години Скинър печели подобно дело за компенсации за жертвите на полет 103 на американската авиокомпания Пан Ам, който бе свален от бомба над Локърби, Шотландия през 1988 г. Тогава загинаха 270 души.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 по темата

    4 2 Отговор
    Тези си мислят, че могат да лъжат така, както го правиха с Кадафи, мислят си че са някакъв фактор в сегашната обстановка, но много скоро ще разберат, че пари ще се дават, но от тях и то за лъжи, лъжесвидетелстване и уронване на престижа, което ще се изразява в милиарди, ако не иска гейсъюза да започне да събира всичко от канализациите си за да се топлят през зимата.

    Коментиран от #2

  • 2 Кутев

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "по темата":

    Много добре, моето момче. За този пост ще ти платим 10 копейки.

    Коментиран от #3

  • 3 Кутев

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кутев":

    Опа какво стана, обърках се нещо. Може ли да ми премахнете коментара/
  • 4 Mixa Klimment

    4 2 Отговор
    100% русофобия
  • 6 Знае се отдавна

    4 2 Отговор
    Малайзийският Боинг е свален с ракета въздух-въздух Р-60, изстреляна от СУ-25 с номер 008 от 299 ескадрила на украинските ВВС, управляван от подп. Димитро Якацуц (той изчезва ден по-късно в Дубай). Отклонен е от курса от диспечерката Анна Петренко - приятелка на активист на Десен сектор и приближен до Коломойски. Това се знае се отдавна...
  • 7 приет за разглеждане

    2 2 Отговор
    Интересно е какви доказателства ще представят двете страни. Предполагам, че украинското правителство ще го отнесе накрая, за допущането на граждански полети в зона на военни действия.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Баща ми е руснак

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "докторчето":

    Ей, всеки дето мрази Русия ни праща там - ще кажеш, че не живея в Москва от 15 години, децата ми не са родени тук и не давам работа на 14 руснака (собственик и управител съм на фитнес-център)... Аз ако мразех някой проамерикански, соросоиден, жидомасонски, продажник, НИКОГА няма да му кажа: "отивай в САЩ"! По-скоро бих му казал - "Марш в България и никога не я напускай!"
  • 11 Бай хой

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "докторчето":

    хохландия се е запътила към дъното и ще види Европа през крив макарон. Изтървате руските пазари и не разбирате от наситеният европейски пазар който ще ви затрие за отрицателно време.
  • 12 tost

    2 2 Отговор
    Само 330 милиона ли ?То само един танкер с петрол,прекаран през Нефтохим ,после през Лукоил и после през БМВ-то (модел 330) на Онзи с катъра, и Путин е избил парите :)
  • 13 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    да, работите отиват точно там дето се очакваше.сега трябва путинофилчетата да попрочетат и да мълчат,щото до скоро обясняваха как не било доказано ,как холанците обвинявали украинците и т.н. щуротии.всъщност след експертизата вече почват исковете в съда ,както и опитите да се направи голям процес ,което за сега е стопирано от путин,но истината няма как да се потули!

    Коментиран от #15

  • 14 ГЕРБ

    2 3 Отговор
    Ха ха... ама, че тъпо население сте!!!
    Адвокат ... съди Путин......, търси от Русия 330 мил.?
    Връзката в целия случай е "руската ракета" коато може да е произведена и в БГ понеже сте "високо развита техническа нация" и това ми било доказателство!?
    Тези хора няма да разберат, че срещу ръжена не се рита докато не се порежат сериозно!
    Всеки ден замионават цветя за 20 мил. евро за Русия, а само за 8 март са продали за 70 мил. в един ден! Едно ембарго им триабва на Холанците и ще си забиват Лалетата в задниците да ги запазят свежи докато отменат ембаргото!!!
    Само че ще изтръпнат тотално!
    Няма европейска държава в която да са проведени избори след Украинската какфония и да се е задържало и едно на власт от тези които подкрепят изкуствено създадената криза с Русия!
  • 15 ГЕРБ

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    И коя е истината професоре, че не съм в час?
    Доказателствата са: "вероятно" е "възможно" да е "руска ракета" която от години не е на въоръжение в руската армия!

    Коментиран от #16

  • 16 стоян георгиев

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "ГЕРБ":

    руска ракета изтреляна от конкретна руска установка ,стреляща от конкретно място с конкретен руски екипаж и изтеглила се по конкретен път в русия.всичко това абсолютно доказано въпреки неистовите фалшификации на путин както и постоянната медиина дезинформация ,включително и на платени възмутени граждани!

    Коментиран от #19

  • 17 Zmej

    2 3 Отговор
    ГЕРБ, верно че не си в час! По- добре си трай. Разбрахме , че със зъби и нокти браниш руската агресия, ама ако мислиш , че някой ще обикне руснаците, защото са православни, умни и добри, много се лъжеш. Холандия е ЦИВИЛИЗОВАНА държава и ако не са лалета, ще си намери какво да прави. Ти кажи русия освен оръжие и водка, какво е направила скоро? Руски интернет, руски телефон, руска кола, руски лаптоп, руска програма за научни изследвания ? Виж руския народ как живее - оскотял, изпростял, и сравни с живота в Европа. Само на СТРАХ и диктатура се крепи тази власт в Русия, а тук все се намират достатъчно бедни и продажни цървули, които да я възхваляват за дребни стотинки. Отвори Гугъл Ърт и се разходи по обикновените руските градове и села, където живеят милиони руски семейства - виж че са само от стари панелки и кал между тях. Това ли ми хвалиш? Или трябва да го приемем за хубаво и да искаме и ние така - в мизерия, кал и простотия....
  • 18 Стефан

    3 2 Отговор
    Адвоката към грешният човек е подал иска. Доколкото знам има организация на международната гражданска авиация - ИКАО, ИЛИ както там се казва. Те защо пускат самолета над военни действия?
    И реално Украйна се крепи на повечето български политици, които не дават да се строи Южен поток, щото като не минава газ през тях, вече не са стратегически партньор и на никой няма да му пука за Украйна.... Жалко само, че може би имат най-красивите жени на света!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 19 Правнук на Троцки

    3 2 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Бъди по-конкретен, че не ти се разбира...
    Шо не се свържеш с Джери Скинър и да я оправите тая работа заедно? Бъди максимално концентриран и отдаден на работата докато свърши делото и не се занимавай някакви тролове по форумите. Залогът е голям и ще се наложи да направиш тази жертва ако искаш да успееш.
    Готов ли си да спасиш света или пак ще ти четем инструктажа от Козяк 16...
  • 20 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Стефан":

    ти сериозен ли си?даваш акъл на адвокат дето е повдигнал иск за 300 млн. и твърдиш, че от българските политици зависи дали да има южен поток и успеха на украинската политика?
  • 21 Ники

    3 2 Отговор
    Ако решат да осъдят Русия няма значение кой е изстрелял ракетата. Както и за участието на Либия в атентата "Уокърби" има съмнения. Ние трябва да сме благодарнир че Сергей Антонов не се огъна и папа Йоан Павел II не почина при атентата, иначе и нас щяха да сочат с пръст сега. Отвратителен политически цирк...
    Докато вдигат прах и шумят нашите съюзници се грижат за стандарта ни като спрират проекти като "Южен поток" и тихомълком договарят "Северен поток 2". Събудете се ! Всичко е игра на интереси.
    Колкото до руснаците - свалям им шапка за всичко, което са направили за нас, спрете да ги плюете.
    Което не означава, че харесвам политиците им (минали и настоящи) . Но аз не харессвам и нашите, де...

    Коментиран от #22

  • 22 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "Ники":

    руснаците свалиха цивилен самолет и тва за теб сигурно не е проблем щото им сваляш шапка?тва за потоците не е вярно,не нашите съюзници ,а русия спря умишлено южен поток ,а сега пуска партенки за северен!

    Коментиран от #23, #24

  • 23 Ники

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Направо ми скри шапката !!!
    Свалям шапка на всички, които са ми помогнали да говоря български, да съм християнин, Ердоган да не ми е президент, и апропо - да съм член на ЕС в момента. За справка - разходи се до Шипка.
    Относно останалото - ЕДИНСТВЕНО Българската държава не е подала жалба в ЕС за спирането на "Южен поток".
    А Брюксел официално упрекна Германия заради преговорите и за "Северен поток 2", като уточни, че е спрял "Южен поток" с цел да стабилизира Украйна като транзитен монополист...
    Откъде събираш информация ???
    Колкото до сваленият самолет - който го е направил заслужава да си понесе последствията. Просто се съмнявамр че някога ще научим истината.
  • 24 Ь 7777

    3 2 Отговор

    До коментар #22 от "стоян георгиев":

    Доказателства бе"То"--доказателства са нужни,че руснаците са свалили самолета.Досега има само догатки и предположения.Те и от Пентагона заявиха веднага след катастрофата,че имат снимки от спътници,ама още ги чака обществото да ги види..."ТО" пак пишеш със клишета--а факти не предоставыяш.Това че някой е решил да съди Путин,НЕ означава че този някой ще казва истината...
  • 25 БУМ БАМ

    4 3 Отговор
    ТИЯ СИ МИСЛЯТ ЧЕ ЛИБИЯ И РУСИЯ Е ЕДНО И СЪЩО.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОСЪЗНАЯТ АКО ЛИ НЕ ОТРЕЗВЯВАНЕТО ИМ НЯМА ДА Е С ШАМАРИ А С НЕЩО ДЕТО ЩЕ НАПРАВИ НА ПЕПЕЛ ЛЪЖЕПРЕТЕНЦИИТЕ ИМ А И САМИТЕ ТЯХ.
  • 26 истината

    1 5 Отговор
    комунист равно на терорист било то руснак или българин във европа само там останаха тези крадливи лумпен-пролетариати за да правят мизерии и да убиват невинни хора за нищо те така и си гръмнаха атомната цетрала във чернобил било учение и пуснаха атомна бомба над цяла европа просто много са умни тези комунистически парчета

    Коментиран от #35, #39

  • 27 ГЕРБ

    3 3 Отговор
    Или сте болни мозъци или шизифреници!
    Един път имал доказателства и започва дело с иск за 330 мил.!!!
    После пък : Скинър заяви, че е нужен международен политически натиск, за да разкрие истината за свалянето на MH17.
    Този Евро Съюз момичета и момчета е напът да си отиде затова, че: се превърна в Политически Съюз!
    Ако беше си останал Икономически както е бил замислен щеше да има ефект от него!
    Както Съветския Съюз диктуваше политиката в Соца и му дойде времето, така и на Евро Съюза му е дошло времето да си ходи!
    Уж имало пазарна икономика и борба против картелни споразумения ама виждаш ли няма!
    Не можело всяка държава да си договаря газ с Русия защото .... няма пазар а има Европейски картел!
    Кои страни са добре от целия съюз, само тези които нямат пряка връзка с Еврото, Англия, Дания, Норвегия и т.н.
    Исланците защо се отказаха да влязат р Евро Съюза, защото им налагат веднага квота на риболова и хората с глави на раменете извади средния пръст и им го подадоха да го целунат!
    Я си пуснете централите да си цъкат евтин ток и си продавай и изгони цялата паплач която се е довлякла да обира народа и да видиш как ще се оправят нещата!
  • 28 калинката

    3 3 Отговор
    Аха, ясно. Путин е виновен, че не забра изстреляната по него ракета, а урките объркаха самолета му с полет МН17....
  • 29 Страничен наблюдател

    4 3 Отговор
    Само да можехте да се видите отстрани.... Неуки, необразовани, прости, неграмотни, озлобени, неамбициозни, безмислени, които никой не иска, никой не уважава, и на които винаги някой друг ще им е виновен... бетонни глави с полирани мозъчета, мразещи и ненавиждащи всичко, дори себе си и безмислен живот. Накратко - българи.

    Такива ви направиха новите ви отвъдокеански господари, защото точно такива им трябвате, защото такива същества по-лесно се манипулират...Вижте абитуриентите ни, какви неуки се вихрят там, кълчещи се на чалга и кючеци !

    Аре...Честит 24-ти Май ! :-)

    Коментиран от #33

  • 30 ГЬЯГЬИПС

    4 3 Отговор
    Ще му осъди дъртия на Путин, най много да го намерят тоя Скинър не много жив ...
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Волен Сидеров

    1 2 Отговор
    ну пошел ты на.....
  • 33 удо

    1 4 Отговор

    До коментар #29 от "Страничен наблюдател":

    Закъсня,а можеше да станеш гражданин на се се се ре.Тогава абитуриентите около теб щяха да са от най-умните и да си слушаш ала пугачова.
  • 34 Максим

    3 3 Отговор
    Няма да стане номера! Няма нито доказателства нито не може да има свидетели на височина от 10км. освен пилотите. Просто западняци трябва да се стараят, да се опитват да изкарат някой друг милион, че май газта им не се продава така както се очакваше. Е сега маймуната ще тръгне и ще плачат всички доста по-силно. Разберете истина: Русия - държава!, Америка - корпорация! и си правете изводи на кой какво му трябва. Съгласен съм, че докато не си оправим живота в наша бългаша никой няма да направи нищо за нас! Веднъж видяха в история до какво може да доведе силна България и повече няма да допуснат подобното. Остава ни само да пуснем парламента да си почива, да бъдем президентска република и тогава, ако няма да умрем от санкции и бомбардировки може и да се оправим.
  • 35 И ТИ СИ В КЮПА ЗА ПАЛЕНЕ

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "истината":

    ЗЕМИ ПРОЧЕТИ ЗА КРАЖБИТЕ В СЪВЕТА НА ЕВРОПА.СИГУР ТОГАЗ ША ТИ ЗАМЛЪКНЕ ЛЪЖЛИВАТА УСТИЦА.ЗА МЕСТНИТЕ ЕВРОИЗМАМНИЦИ КЪМ КОИТО ЯВНО СИ И ТИ ТРОТОАРНА ПЛОЧКА СТРУВАЩА НА ДРЕБНО В СКЛАДА 80 СТ. Я КАЛКУЛИРАТ В ПРОЕКТИТЕ СИ ПО 4.56 БРОЙКАТА.ТОВА Е САМО ПО ДЪНОТО АМИ НАГОРЕ А ????????!!;
  • 36 СССР

    2 3 Отговор
    Е тия американци са готови да си разпорят задниците само и само да обвинят в още нещо Русия! Немогат да си намерят мястото от яд!

    Коментиран от #40

  • 37 Никито Иванов

    2 3 Отговор
    и 330 млрд. да е, не можеш да върнеш хората станали жертва на Новият Световен Ред, следващите моля :(
  • 38 европеец

    2 3 Отговор
    .аси глупост! кога и кой е доказал вината на Русия?! Русия предостави свои доказателства - според тях Украина е свалила боинга. Европа ЗА-СЕ-КРЕ-ТИ свои "доказателства" и пусна в евтини медии простотии от сорта на тази статия. Вие нас за балъците ли ни имате да ни пишете пропаганда?!
  • 39 по темата

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "истината":

    Прав си, ЕС и господарите им Сащ са най-големите комунисти, които пропищяха света по Съветския социализъм, който да не им завземе така лелеяния Комунизъм, специално разработен в Сащ за малоумните им последователи - ти хамерикански последовател ли си?
  • 40 по темата

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "СССР":

    Те няма да си ги разпорят, те ЩЕ им бъдат разпорени по анадолски образец.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Стефан

    0 0 Отговор
    До Стоян Георгиев - коментар номер 20 ----
    Що да не давам акъл на адвокат? Всеки във форума може да си каже мнението. А сега за природния газ да ти кажа малко - През Украйна минава доста голямо количество на руски газ за Западна Европа плюс газа за Украйна. Природният газ се използва както за отопление така и като суровина в производството. Както е известно украинците са го закъсали и нямат пари да си плащат редовно газта. На у - те не им остава нищо друго освен да крадат от транзитните доставки за Европа - Защо? Металургичните заводи на Коломойски / а може и Ахметов да има такива/ се намират на брега на Азовско море основно в големия промишлен център Мариопул / който все още не е превзет от сепаратистите/ и са основен източник валутни приходи на Украйна. Ако разбираш от металургия, знаеш, че доменните пещи не могат да бъдат изгасени, и най вероятно - 99% се ползва природен газ за гориво като енергиен източник. Ако спрат тези заводи или бъде превзет Мариопул, или пък превзето или блокирано пристанището, спират основните валутните постъпления и Украйна най-вероятно фалирва. ... И Украйна има недостатъчни запаси и находища на пр. газ, затова е жизнено важно за тях ДА НЯМА ЗАОБИКАЛЯЩ ГАЗОПРОВОД, защото както съм писал по горе в статията когато не си плащат газта, няма да има от къде да крадат газ и съответно най-вероятно фалирват. Разбра ли сега г-н Георгиев как стоят нещата с Украйна?
    П.С. Написаното от мен е лично мое мнение.