Last news in Fakti

26 Май, 2016 14:18 1 970 4

ЕК ни натиска за земеделската земя

  • земеделска-
  • земя-
  • ек-
  • натиска
ЕК ни натиска за земеделската земя - 1

Европейската комисия официално настоя България, Унгария, Латвия, Литва и Словакия да изменят законодателството си във връзка с придобиването на земеделска земя поради това, че то нарушава свободното движение на капитали и правото на свободно установяване.

В момента в националните законодателства на тези пет държави съществуват разпоредби, които според Комисията представляват ограничение на свободното движение на капитали и на правото на свободно установяване. Това на свой ред може да възпрепятства трансграничните инвестиции. Някои от ограниченията може да са основателни, тъй като имат за цел борба със спекулативните покупки или обслужват цели в областта на планирането и цели на политиката за селските райони; въпреки това, за да бъдат законни, те трябва да са пропорционални и да не дискриминират другите граждани на ЕС, съобщиха от пресцентъра на ЕК .

Днешното искане на Комисията е под формата на мотивирано становище. Комисията може да реши да се обърне към Съда на ЕС, ако България, Унгария, Латвия, Литва и Словакия не успеят да приведат националното си законодателство в съответствие с правото на ЕС в рамките на два месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 0 Отговор
    А да ли един ден в тези страни няма да се окаже, че голяма част от земята им е собственост на съседна страна и те лишени от един от 2-та основни ресурса на всяка държава (хората и земята) са само формално на картата в този си вид. У нас в момента фирми изкупиха огромно количество земя и ако се приеме подобен закон те лесно могат да я продадат на Турция например. А дали тези фирми и в момента не изкупуват земя с турски капитали и само чакат този закон?
  • 2 ХИЕНИТЕ СА НАОКОЛО

    2 1 Отговор
    Я ЩО НЕ ПИШЕТЕ ЗА ДВЕСТА ХИЛЯДНИЯ ПРОТЕСТ НА БЕЛГИѝЦИТЕ В БРЮКСЕЛ СРЕЩУ ПОДЧЕРТАВАМ СРЕЩУ ТОЗИ СКАПАН ЕС?????
  • 3 СССР

    2 0 Отговор
    Европейската комисия ЩО НЕ ВЗЕМЕ ДА НАЛОЖИ ВИЗИ НА САЩ СЛЕД КАТО ТЕ ОТКАЗВАТ ДА МАХНАТ ВИЗИТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, РУМЪНИЯ, ГЪРЦИЯ и др. държави в Европа след като това е задължително условие за всички европейски държави!!! Какво става? Нали на запад всичко беше справедливо? Искат и земята да ни вземат но да не дадат и нищо в замяна! И както гледам май ще успеят!
  • 4 ТЪРПИМ ЛИ ТЪЙ ЩЕ Е

    0 0 Отговор
    НАШИТЕ ДЕПУТАТИ ША НИ КАЖАТ ОК.ТЪКМО ЦЕНАТА НА ЗЕМЯТА ША СА ВДИГНЕ А ПЪК ТЕ СА НАПАЗАРУВАЛИ ОЩЕ НА СТО ЛЕВА ДЕКАРА А ТУЙ ЧЕ ПОКОЛЕНИЯ БЪЛГАРИ СА СЕ БИЛИ ЗА МИЛАТА НИ РОДИНА ЕДВА ЛИ ИМ ВЛИЗА В СМЕТКИТЕ ЩОТ ТЕ СА ЕДИНСТВЕНО СМЕТКАДЖИИ И КИНТАДЖИИ.
Новини по държави: