1 660 1

Лавров към Кери: Трябва да затворим турско-сирийската граница

Двамата дипломати са се договорили да работят активно с всички страни на конфликта в Сирия

Лавров към Кери: Трябва да затворим турско-сирийската граница
Снимка АП/БТА

Руският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Джон Кери са провели телефонен разговор, в който Лавров е подчертал необходимостта от затваряне на сирийско-турската граница, съобщиха руските медии.

По време на разговора, който се проведе по инициатива на американската страна, основната тема, която дипломатите са обсъдили е била сирийската криза. Това се посочва в съобщение, публикувано на сайта на руското външно министерство.

Лавров за пореден път е подчертал необходимостта да се затвори границата между Сирия и Турция. Според него подобен ход ще помогне да се ограничи или дори спре движението на екстремисти.

В допълнение руският министър е припомнил обещанието на Вашингтон "да се разграничи от свързаната със сирийска опозиция от групировката „Джабхат ан-Нусра“, която не спазва примирието.

Кери и Лавров са се договорили да засилят партньорството си с всички страни от конфликта, за да се гарантира спазването на решенията на Международната група за подкрепа на Сирия и на съответните резолюции на Съвета за сигурност на ООН.

Русия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Carfen
    Отговор
    1 21:47  29.05.16
    Мисля, че това ще се отрази много добре на проблемите на турско-сирийската граница. Така ще бъдат предпазени жителите на пограничните турски населени места от обстрел от сирийска територия с турски снаряди, заменени преди време за евтин петрол.

Напиши коментар:


Публикувай