Last news in Fakti

4 Юни, 2016 21:15 2 257 22

Ирак посяга към бастион на Ислямска държава

  • ирак-
  • ислямска държава-
  • бастион

Иракските сили затягат обръча край Фалуджа

Въоръжените сили на Ирак направиха нови ключови завоевания от групировката Ислямска държава, като превзеха ключови територии западно от Фалуджа, съобщи ABC.

Военните са установили контрол над центъра на Сакалуя, намиращ се на 10 км. от бастиона на ДАЕШ в страната.

Офанзивата е започнала от възвишенията край града. В сраженията са загинали 27 терористи. Атаката е част от мащабната офанзива, която иракските сили, подкрепяни шиитските милиции и въздушните сили оглавяваната от САЩ коалиция започнаха за връщането на Фалуджа през миналия месец. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стоян георгиев

    2 3 Отговор
    вижда им се края на терористие в ирак.фалуджа е обградена и скоро ще има щурм,после идва реда на рака и накрая на асад!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Чаве катърско

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Их, че го измисли! Господарите ти се пукат от яд, че готови обучени кадри отиват курбан, а що време и пари им отне да ги въоръжат и тренират... Иде му времето на султан Rдоган, защото не се справя със задачата да пази трасетата с нефта и кражбите на терористите от нефта на Сирия, едвам покриват оръжията, които САЩ им пращат през Турция.

    Коментиран от #5

  • 3 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "стоян георгиев":

    Преди два месеца цирикаше за Мосул. Превзехте ли го?

    Коментиран от #4

  • 4 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Монго":

    мосул е обграден ,фалуджа съащо ,а днес излезе на яве и писмото на багдти за дефакто капитулацията в ирак и изтеглянето на ид от там :)!!!може да не ти харесва ,но тва са фактите :),а не щуротии за латинизиране на румънците през 18 ти век или за валутното благоденствие на русия :)!сега може да отпочнеш пак за джакузите и т.н. глупости дето са единственотото което може да изфабрикуваш безалтернативно тук :)!

    Коментиран от #6, #7

  • 5 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Чаве катърско":

    не съм го измислил аз ,а ал багдади!

    Коментиран от #9

  • 6 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Откога са латинските букви в румънския, влизал ли си в стара църква в Румъния да видиш надписите? Още седи сайта който ти дадох в раздел мнения на втора страница на сп."Блумбърг" в който пише, че финансовия резерв на Русия се е повишил с 29млрд. долара от ноември 2015г. до февруари 2016г. Но там твой коментар не виждам. Разбрах, че си мислиш за джакудзито, ОК, отивам за ароматни соли, през това време да помислиш как ще ми се извиниш.

    Коментиран от #10

  • 7 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    "жителите на големите градове в Ирак и Сирия не заслужават жертвата, която бойците на ДАЕШ правят за тях". Най-вероятно те ще се насочат към либийския град Мисрата" в писмото не пише само за Ирак нали. Но ти продължаваш да интерпретираш, някак си по Козякски.
  • 8 Монго

    2 2 Отговор
    ОТГОВОР
    До коментар #13 от "стоян георгиев":


    увеличава. Това пише „Блумбърг” в анализ на икономическата ситуация в Русия. Според данните на руската Централна банка валутния резерв на страната на 19 февруари е бил 379 милиарда долара, което е с 29 милиарда повече, отколкото минимума, регистриран през април 2015 г.
    Обещах да не ти обръщам внимание. Но ето ти цитата, бях ти дал и статията от Блумбърг в оригинал, ама като си зле с езиците.
    Оценка:
    -5 +8

    Монго
    (псевдоним)

    Неутрално
    17 08:12 24.05.16 ОТГОВОР
    До коментар #11 от " Уточнител":


    Уточнител, румънския език се ползва от 16-17в. Има "писания" на влашки и по-рано. Но богослуженията продължават на български, още доста време. Кирилкцата се използва в Румъния до 1862г. Прав ли съм?
    Това тук не е научен форум.
    Думите на Деса-Стоян ще ги подмина. На нея още и бушуват

    Коментиран от #11

  • 9 Бай хой

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Деске ти само на ердогрух, ердоквик, ердошвайн и на багдади ли вярваш. Каквито са ти идолите май далеч няма да стигнеш.

    А вземи та прочети ройтерс че те май обявиха вече че армията на Асад вече е влязла в Рака. Те затова сега в паника крава бойс си изтеглят бойците от Сирия при Алепу, Рака и от Ирак та ги дислоцират в Либия. Друг бастион огрян наскоро от нато и западната демокрация и начин на живот.

    Коментиран от #12

  • 10 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Монго":

    манго,манго,ти си отговаряш на псевдонима ,лъжеш като дърт манго!та сега се оказа че от ноември до февруари следващата година се бил увеличил!!!тва вече е друга работа манго,да тогава се е увеличил но на обща база е паднал ,тва е да кажеш че долара се е вдигнал през 2015 само щото леко е трепнал в последните месеци нагоре!та благодаря за признанието,аз също ти дадох тези данни !сега за другата лъжа ,румънците имали кирилицата за своя азбука ,тва не значи че са се латинизирали след идването на наполион тва е все едно да кажем българите сме се славянизирали през 1870 след като спираме да пишем на гръцки.
  • 11 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Монго":

    да блотоагодаря за инфото ,но то не е доказателство лъжецо,мръднали са от абсолютния минимум с 29 милиарда и то основното натрупване е през 2016 :)!дано разбираш кво си публикувал :))!!!!иначе на половия му направи добро впечетление,те клошарите разбират от финанси почти като теб!
    в българия в богосложенията не се ползва български език до създаването на българската екзархия освен незаконно,тва обаче не прави българите по- малко такива квито са та такива ми ти работи манго,може сега да отпочваш с джакузито и геинамеците,тва е основното ти деиствие тук ,другото са плоски лъжи .

    Коментиран от #14

  • 12 стоян георгиев

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    влязла е в рака ,но скоро асад ще влиза в хага :)!дано има късмет ,щото видя кво стана със садамчо,кадафито и компанията ,след среща с признателния народ!

    Коментиран от #13

  • 13 Бай хой

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "стоян георгиев":

    Пий си редовно хапчетата. Че само ти май не разбра за Либия и за Ирак. Оня ден обанан си посипваше кратуната с пепел и си призна за грешка в Либия. Остава и да върне нобеловата награда. За ирак крава бойс отдавна се извиняват. Само малоумните клакьори се напъват за стотинки.

    Десииии, сега онова нещо като напусне президентството ко ши праиш? На кой ши са натягаш?
  • 14 Монго

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "стоян георгиев":

    И кое по-точно е лъжа? Натрупването на +29млрд. за няколко месеца? Или това,че румънците минават на латиница през 18в.? Кое по-точно е лъжа не разбрах. Десиии, ще ми паднеш ти в джакудзито и ако и там са такава вироглава-под вода...

    Коментиран от #16

  • 15 Монго

    1 2 Отговор
    Деси хайде пак да почетеш нещо:
    http://www.budnaera.com/201602f/1602001355.html

    Коментиран от #17

  • 16 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Монго":

    лъжа манго е че през 2015 русия е увеличила фянсовите си резерви квото бе твърдението ти по същество,както и че румънците са се латинизирали през времето на наполеон.тва са лъжи!през 2015 година русия губи значителна част от финансовите си резерви макар в края на годината да компенсира частично ,а румънците са латинизирани близо 2000 години преди 17-18 век въпреки, че са ползвали българската писменност в средновековните си за религиозни обреди.та тва е истината манго ,другото са празни приказки ,като нормалните за теб джакузита,козяци,чипкане ....

    Коментиран от #18

  • 17 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Монго":

    манго,що не тръгваш за русия ,а хиляди руснаци въпреки убавията се заселват в българия?тока ни бил скъп ,а там било евтино и готино???!!!!москва е град особено евтин ,питер също както и останалите големи такива .трябваше да пише автора кви са наемите,цените на нормалните жилища,коли,достъпа до свобода,правото на пътуване и възможностите да правиш бизнес ,но за пролетариите е важна цената на тока ,хляба ,парното и киселото мляко е мен тва не ми е достатъчно ,манго на 90% от българите също!
  • 18 Монго

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "стоян георгиев":

    Мило Деси, не извъртай. Ма не било 15г. а било накрая и и малко от 16г. Моето твърдение се основава на написаното в "Блумбърг". Ми заяж се, че писах 30млрд. а не 29млрд. И как, как? Румънците били латинизирани преди 2000г.? Тогава е нямало латини а римляни и тогава се казва романизирани. Под латинизирани аз имах предвид език и азбука, защото спора ми беше в този аспект. Ти се намеси в неща,което не разбираш. А и Козяк едва ли плаща за такива твои щуротии,самоинициатива не проявявай. Само в джакудзито милоооо...

    Коментиран от #19

  • 19 стоян георгиев

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Монго":

    манго ,твоето твърдение се основава на пълното ти непознаване на финансите .та нека бъда конкретен през 2015 и 2014 русия загуби над 200 милиарда от финансовите си резерви ,но към края на 2015 и началото на 2016 върна около 30 милиарда ,тва пише накратко блумбърг и ти го цитираш без да осъзнаваш ква е картинката,нормално за човек дето ми праща статии за убавинята на руската икономическа ситуация към момента.другото е още по смешно,дали са се романизирали ,латинизирали и т.н. езика на живеещите във влашко не е бил български ,въпреки че в църквите са пишели на такъв .демек нищо не им се е променило освен стандарта в църквите ,подобно на нас след като спираме да пишем на гръцки в нашите църкви към 1870 година.спора дето водиш че едва ли не румънците са говорили български до 1800 година е лъжа .тва е положението сега може да продължиш само с милото,джакузито и козяк,другото са лъжи !

    Коментиран от #20

  • 20 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    Елементарната Уикипедия защото още не си дорасла за нещо по-сериозно:
    До средата на 18 век дедите на днешните румънци използват като официален език старобългарския и среднобългарския, а кирилицата - до средата на 19 век, когато по политически причини е въведена видоизменена латиница, въпреки изпитаното българско влияние в румънския език. До обединението на Влашко и Молдова единствената азбука в дунавските княжества е румънската кирилица. Старобългарският език под формата на т.нар. "църковнославянски език" като литургичен (църковен) език се употребява в Румънската православна църква до началото на 20 век. И сега, в много издания на Румънската православна църква се употребява латиница изписана със старобългарски шрифт.
    Десо, Десооооа....

    Коментиран от #21

  • 21 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Монго":

    аз казах същото ,пишели са на киррилица и после са я сменили,тва обаче не е никва латинизация бе манго,както българите не се славянизираме като сменяме гръцкия език и азбука в църквата ни.процеса на латинизация при румънците е завършил мнооого преди 1800 година и е напълно грешен извода ти, че румънците са говорили на български ,справка уикпедията !

    Коментиран от #22

  • 22 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "стоян георгиев":

    Ми точно пост 20 е цитат от Уикипедия!!! Ти четеш ли, ненормална ли си или толкова ти е акъла! То бива, опърничаво, неграмотно ама твоето е...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания