Last news in Fakti

10 Юни, 2016 11:33 1 071 1

Кюрдските "ястреби" застанаха зад атентата в Истанбул

  • турция-
  • истанбул-
  • кюрди-
  • атентат-
  • пкк-
  • так-
  • ястребите на свободата на кюрдистан

Това е поредната атака в Турция, за която Ястребите на свободата на Кюрдистан поеха отговорност

Кюрдските "ястреби" застанаха зад атентата в Истанбул - 1
Снимка АП/БТА

„Ястребите на свободата на Кюрдистан“ (ТАК), група отцепила се от обявената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК), пое отговорност за самоубийствените атентати в Истанбул на 7 юни, когато загинаха 11 души, съобщи турският вестник "Дейли Сабах".

Кола бомба се вряза в полицейски автобус в близост до Истанбулския университет. Взривът отекна в ранен пиков час.

В изявление на своя уебсайт ТАК обявиха, че атаката е била самоубийствен атентат, организиран от тях.

Същата група пое отговорност за атаката в Анкара на 13 март, при която загинаха 37 души и за атентата в Бурса през април, в който пострадаха 20 души.

Турция е мишена на терористични организации, по-специално ПКК и свързаните с нея групировки като Партията на демократичния съюз (PYD) и Народни защитни отряди (YPG), както и Ястребите на свободата на Кюрдистан (ТАК) и Ислямска държава (ДАЕШ)

Мерките за сигурност в Турция са изключително затегнати, а силите за сигурност провеждат антитерористични операции за предотвратяване на бъдещи атаки в цялата страна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    2 0 Отговор
    Един дол дренки
    Кольовата майка майката на кольо
    Всички са за гилотина
Новини по държави: