Last news in Fakti

15 Юни, 2016 07:30 1 508 2

Обвинения и срещу жената на стрелеца от Орландо?

  • сащ-
  • орландо-
  • стрелба-
  • съпруга-
  • гей клуб-
  • нуур салман-
  • омар матийн-
  • обвинения

Властите разпитват Нуур Салман след атаката, но тя не е била арестувана

Обвинения и срещу жената на стрелеца от Орландо? - 1
Снимка АП/БТА

Съпругата на стрелеца, който уби 49 души в нощен гей клуб в Орландо може да се изправи пред обвинения във връзка с нападението, съобщи „Фокс нюз“.

Прокурорите са събрали голямо жури, което да разследва Нуур Салман, съпругата на Омар Матийн, заявяват източници, цитирани от Ройтерс.

Според информацията тя се е опитала да убеди мъжа си да се откаже от идеята за нападне в клуб "Пулс".

Прокуратурата иска да обвини Нуур Салман в съучастие в убийството на 49 души и в съучастие в опит за убийството на 53 души.

Причината за обвиненията е, че тя не е предупредила властите за предстоящо нападение.

Възможно е Матийн да е викал името на жена си от вътрешността на клуба, докато убивал, казват запознати със случая пред "Фокс".

Въпреки че властите разпитват Салман откакто атаката се случи рано в неделя, тя не е била арестувана.

Във вторник американски медии съобщиха, че Нуур Салман е придружавала Омар Матийн докато купувал боеприпаси. Тя била тази, която го завела в клуб "Пулс" по-рано, защото той искал да го проучи.

Петдесет и трима души са били ранени, а шест от тях остават в критично състояние по време на най-смъртоносната масова стрелбата в новата история на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 искал да го проучи

    0 1 Отговор
    Е, нали писахте, че нападателя редовно посещавал клуба и си пиел шербет в ъгъла...
  • 2 Миленке

    2 0 Отговор
    А да спреш малко с разкрасените си простотии, защото много сваляш звездите на този сайт, а? То бива, бива на човек да му работи фантазията, ама в този материал, освен това, че жената на убиеца е била разпитана, всичко друго са свободни съчинения! Аман от псевдо-журналя!