3 Юли, 2016 16:03 1 667 7

Мартин Шулц иска „европейско правителство“

  • мартин шулц-
  • правителство-
  • ес

ЕС трябва да се концентрира само върху неща, които европейските държави могат заедно да свършат

Мартин Шулц иска „европейско правителство“ - 1
Снимка: БТА/AP

Председателят на Европейския парламент Мартин Шулц иска „истинско европейско правителство“. Като последица от Brexit той призовава в авторска статия за утрешното издание на в. „Франкфуртер алгемайне цайтунг“, за преструктуриране на Европейската комисия.

Според Шулц това бъдещо „европейско правителство“ трябва да е подчинено на парламентарния контрол на Европейския парламент и на една втора камара, състояща се от представители на страните-членки. Председателят на Европейския парламент аргументира предложението си по следния начин: „Това е известно на хората от техните национални държави и ще направи политическата отговорност на европейско равнище по-прозрачна“.

Шулц пише, че по този начин недоволството от ЕС няма да води до това Съюза да се поставя под въпрос. „По-скоро гражданите биха могли да чрез избори да сменят едно европейско правителство с друго“, заявява мартин Шулц. Според него проблем на ЕС е това, че на гражданите не им е ясно кой какво прави и затова често ЕС е обвиняван за несполуки, които са заради решения на правителства на страни-членки. „Не става дума за повече Европа, а ясно да се дефинира какво гражданите в определени области могат и трябва да очакват“ пише Шулц и настоява ЕС да не се намесва в работи, които могат да бъдат национално или регионално решени. ЕС трябва да се концентрира само върху неща, които европейските държави могат заедно да свършат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 1 Отговор
    Защо Европа не иска да разбере, че не може да стане обединение. Ако беше така, СССР нямаше да се разпадне.
  • 2 Бай хой

    0 1 Отговор
    По скоро им трябва истинско европейско правителство независимо от сащ и нато. ЕК провежда политика диктувана от вашингтон и в ущърб на европейските интереси и европейските граждани.
  • 3 1234

    1 1 Отговор
    За да стане това,трябва един общ референдум дали всички държави и народът им ще е съгласен на това,после едни избори за да се избере такова правителство в което да има представители от всичките държави членки и после да се избере и главен на това правителство там министър председател или нещо такова. Какво е това него да изберели,кой е той,какъв е защо смята ,че е най подходящия ,абе тия какво са пощурели да командват народи които даже не са питани дали искат да са в тоя еврейски съюз.Ега ти нахалството.Събрали се там едни тарикати и ще командват цяла Европа.В България не е провеждано нито едно всенародно питане дали искаме да членуваме в тоя съюз,,както и за НАТО".Натресоха ни го и станахме много по зле от колкото бяхме.Загубихме си пазарите,промишленоста,енергийните си мощности,провали се образованието,айде да не изброявам всичко,а сега искат да си продадем и тръбопроводите на газта,и да станем още по зависими.Всичко което носеше пари на държавата да го продадем и държавата да няма от къде един лев да вземе.Еба си тарикатите,мислели за нас???Мислят само за джоба си.Те вместо да ни помагат съвсем явно вече започнаха да ни натискат да продаваме всичко което ни носи печалба.И тая Кунева инициаторката,комсомолската активистка като не знае да мълчи защо се обажда ,че заради нея затвориха АЕЦа.Абе как всички предатели се събраха да унищожат Родината ни.Не виждам нито един който е бил в правителства до сега да не е работил против България. Бог да накаже предателите!!!!!!
  • 4 пак мурзилки

    1 0 Отговор
    1234,Добре че болшинството българи не мислят като руски б...ци и нямат носталгия по комунизма.Свиквайте вече.До като сте живи и много години след това България ще бъде в НАТО и ЕС.Чак ме и кеф като ви гледам как квичите на умряло.Голям кеф.

    Коментиран от #5

  • 5 999

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "пак мурзилки":

    А бе футьо то твоя кеф започна май да се разпада. Половината от Европейците не желаят този измислен съюз това го доказаха и Англичаните, според най големите полит анализатори не му остава много. А пък мен ми е "кеф" като те гледа колко си умен.
  • 6 Mercedes-Benz

    0 1 Отговор
    Европейския съюз в този си вид не представлява интересите на гражданите си, а този на корпорациите! Съюза трябва да се върне в класическия си вид!
  • 7 Carfen

    0 0 Отговор
    Те го гонят от къщата, той се бута под юргана! Това нещо евробюрократа се е превърнал в голям паразит. Първо да си реформират организацията и после да видим дали ще им гласуваме доверие.
Новини по държави: