Last news in Fakti

12 Юли, 2016 15:02 2 343 0

В Италия погнаха мафиоти, футболен тартор се самоуби

  • италия-
  • мафия-
  • мафиоти-
  • самоуби-
  • тартор-
  • ювентус-
  • ндрангета-
  • калчополи

Фенове на Ювентус свързани с „Ндрангета“?

В Италия погнаха мафиоти, футболен тартор се самоуби - 1
Снимка: БТА/ AP

Италианските власти проведоха мащабна операция срещу мафията, съобщи агенция АНСА. Задържани са десетина души, сред които бизнесмени и високопоставени служители на градската управа.

Полицията е вдигнала мерника на мафиотската структура „Ндрангета“, смятаща за най-мощната в Италия.

Според информация на американски дипломат оборотът на „Ндрангета“, изразяваща се най-вече в наркотрафик и пране на пари, се равнява на близо 3% от брутния вътрешен продукт на страната.

Междувременно един от тарторите на агитката на най-успешния футболен отбор на Апенините – Ювентус – се самоуби, написа „Гадзета дело спорт“.

Рафаело Бучи е сложил край на живота си в хода на разследване за връзки на тифозите с „Ндрангета“.

Друг лидер на „Drughi“ - най-известната фракция на Ювентус – който е трябвало да бъде разпитан като ключов свидетел, е изчезнал преди седмица.

Италианските медии уточняват, че футболният клуб Ювентус няма нищо общо с продължаващото разследване и за разлика от „Калчополи“* сега няма опасност от наказание за клуба.

„Калчополи“ е най-срамната страница в историята на италианския футбол. През 2006 година редица клубове са наказани, а Ювентус е изхвърлен във второто ниво на местния футбол. Юве, Милан, Фиорентина и други тимове бяха обвинени, че са оказвали натиск върху избора на съдии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: