Last news in Fakti

15 Юли, 2016 20:49 1 968 7

Война на думи между Черна гора и Русия

  • черна гора-
  • думи-
  • русия

Подгорица отвърна на критики на Москва

Правителството на Черна гора излезе с изявление, в което обвинява говорителя на руското външно министерство Мария Захарова, че е използвала „недипломатичен“ език в свое изявление, съобщи ТАСС.

Съобщението беше публикувано на сайта на министерския съвет на Черна гора. През вчерашния ден Захарова заяви, че правителството на Мило Джуканович „се опитва да унищожи отношенията на страната с Русия“.

„Твърденията за унищожение на отношенията с Русия са неоправдани. Правителството на Черна гора се опитва да подобри отношенията си с Русия не само на думи, а и на дела. Ние например разширихме разрешението за безвизов режим за руските граждани от 30 до 90 дни.

Руската страна иска да решаваме за нейните решения чрез референдуми, а не чрез нашата конституция. Какво ще подлагаме на референдум е наше решение“, се казва в изявлението.

Отношенията между Черна гора и Русия се обтегнаха, след като Подгорица подписа договор за присъединяването си към НАТО. Москва поиска това решение да бъде подложено на референдум.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 към НАТО

    1 0 Отговор
    Ще ги прередят, като нас - няма да има референдум и народа ще си търпи, понеже алтернативата е гражданска война...
  • 2 много страшно

    0 1 Отговор
    Браво на черногорци.Поредните ,които наритаха руснаците в муцуната.Нерде Русия,нерде Черна гора,че руснаците да им дават наклон на хея .Сега ще заплашат ,че ще насочат криви ракети към Подгорица,а черногорци ще го преместят в другия джоб.Никой вече не е.ава джуджето от Кремъл.

    Коментиран от #5

  • 3 бати

    0 0 Отговор
    Черногорци едва ли ще изпитат "върховното щастие" да влязат в НАТО, просто съюзът ще се разпадне докато им дойде реда, и тва ще е още догодина.
  • 4 стк 412

    0 0 Отговор
    Гърция е Евросъюза и сега я продават на части... Ние сме следващите....а и това чака всяка по малка държава...РАЗПРОДАЖБА
  • 5 Черна Гора

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "много страшно":

    Какво му е лошото да се направи референдум и да няма съмнения относно волята на народа?!
    Защо подобни избори, които касаят цяла нация да се вземат от няколко човека?
    Кое му е страшното?
    Всяко съмнение по отношение на такива решения е пречка за развитието, доверието и просперитета, защото убежденията може да се колебаят и да имат нужда от доказателство в правотата на идеята!
    На сила хубост не става! Това важи за всеки лагер!
    Пишеш по инерция, а е добре да помислиш, дали няма да е по-добре да пропуснеш един надник и да попиташ себе си, кое е по-добре за децата ти?!
    Разберете, че Русия в момента бие американската демокрация с нейните шамари - питайте си народа, нека неговата воля покаже пътя на правителството!
  • 6 чичо пичо

    0 0 Отговор
    А бе ЕС и да се разпадне, Рашаните ще има да сънуват дълго още НАТО да се разпадне- просто няма как да стане. Агресивната Русия е тая която сплотява и обединява целият запад. Така ,че НАТО е базата на ЕС, а не обратното!!!
  • 7 шшш

    0 0 Отговор
    Черна гора и тя тръгва по пътя на наивници -предатели ,на хранилката на Сорос , ще съсипят държавица ,само да докопат някой пост в Европа.Глупаци ,отворете граници за терористи ,защото от Европа ще ви нареждат да ги приемете по квоти ..как то стана в БГ...