17 Юли, 2016 10:44 3 001 0

Нападатели превзеха полицейско отделение в Ереван

  • ереван-
  • нападатели-
  • полиция

Взети са заложници

Въоръжени мъжe са превзели полицейско отделение в Ереван, съобщи РИА Новости.

Те настояват за освобождението на арестуван участник от конфликта в Нагорни Карабах. Става въпрос за лидера на радикалния опозиционен фронт за обществено спасение „Нова Армения“ Жирайр Сефилян.

Атаката е потвърдена от арменската Национална служба за сигурност. Според „Интерфакст“ по време на атаката е загинал един човек, а още няколко са ранени. 

По време на нападението е бил убит заместник – началника на полицейския патрул полковник Артур Ваноян.

Освен освобождаването на Сефилян, нападателите искат и оставката на управляващите в Армения.

Сградата е отцепена. Войските блокират улиците около сградата. Сефилян е обвинен в трафик на оръжие и планиране на превземане на обществени и комуникационни сгради в Ереван.

На мястото на събитието са били чути взривове и стрелба. Специалните служби в Армения отхвърлиха предложенията, че може да става дума за опит за преврат в страната. Това стана, след като нападателите обявиха начало на военен преврат в социалните мрежи. В момента текат преговори по разрешаването на кризата.

От службите обявиха, че са готови да неутрализират нападателите и да ги накажат според предвиденото от закона. 

По последни данни за заложници са взети 7 полицаи. Сефилян е известен като един от най-яростните критици на арменския президент Сержн Саркисян.

По последни данни арменските спецчасти са освободили двама заложници от полицейската сграда.

Водещите партии в Армения осъдиха нападението. Преговорите с нападателите продължават. Властите обаче заявиха, че техните искания няма как да бъдат изпълнени. 

Появиха се информации за началото на операция по превземането на сградата. Арменските власти отрекоха тези сведения и обявиха, че преговорите продължават. 

Един от заложниците е получил хипертонична криза. Нападателите са позволили той да бъде изведен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА