Last news in Fakti

19 Юли, 2016 09:12 3 194 11

В Турция задържаха двамата пилоти, свалили руския Су-24

  • су - 24-
  • су 24-
  • пилот-
  • турция-
  • русия-
  • су-24
В Турция задържаха двамата пилоти, свалили руския Су-24 - 1

Турските власти са задържали двамата пилоти, за които се смята, че стоят за свалянето на руския бомбардировач Су-24, съобщава Блумбърг.

Агенцията, която се позовава на турски източници, уточни, че военните се намират под стража.

На 16 май кметът на Анкара Мелих Гекчех заяви пред телевизия Си Ен Ен – тюрк, че единият от пилотите е участвал и в опита за държавен метеж. ТАСС уточнява, че двамата турски пилоти са задържани за опита за преврат.

На 24 ноември 2015г. турски изтребител свали руски Су-24, участващ в операция в Сирия. Руският пилот Олег Пешков беше убит по време на катапултирането. Инцидентът доведе до влошаване на отношенията между Москва и Анкара.

В края на юни турският президент Реджеп Ердоган се извини на руския си колега Владимир Путин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    1 0 Отговор
    Май Ердо ще се кланя на Путин.Като гледам много-много не му пука за ЕС и САЩ. Последните са зависими от Турция ,къде заради бежанците ,къде заради военните бази ,които са стратегически за политиката им против Русия.
  • 2 666

    1 0 Отговор
    Скоро и нашите г.зоблизци ще се преориентират в политиката и говоренето си към Русия.
  • 3 абсурд

    0 0 Отговор
    Смяташ ли че НАТО в лицето на САЩ ще позволи подобна волност? Абсурд!
  • 4 Goro Lafchi

    2 0 Отговор
    Къде са краварските тролове? Нещо третополово,като Деса-Стоян питаше иронично кой на кого се е извинил, друг топуркащ с подкови пишеше,че извинението е измислено. Разни лабораторни мишки, пърхаха в екстаз как Турция свалила руска консерва. Къде сте екзалтирани мучащи чифтокопитни?

    Коментиран от #6

  • 5 релито е такова

    2 0 Отговор
    Теманетата продължават-Ердоган бие чалмата в краката на Путин.
  • 6 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Goro Lafchi":

    и кво е станало не разбрахме?турците са арестували 6000 военни дето са участвали в опит за преврат и сред тях са били и пилотите свалили руския самолет .и кво?тва вие го приемате като извинение към путин!!!!!!!!!!ха,ха,ха....хо,хо,хо!!!променили ердоган политиката си спрямо сирия я ми кажете бе путинофилчета?сега като на вашия цар му спихна икономиката и почна да се моли на тези дето вчера щеше да трепе илизате с тъпи номера.иначе ,да ердоган ще се извини на путин срещу няколко милиарда нови руски парички набити в туризма и селското стопанство на турция,а иначе турците ще продължат с антируската си политика и то финансирани от руснаците ,а вие се радваите на извиненията :))),то друго не остана!

    Коментиран от #7, #8, #9, #10, #11

  • 7 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Милооооо, помислих си, че те изгубих насред преврата в Турция! Ох, живо си, здраво си и продължаваш с тъпизмите си. Радвам се, че щъкаш още, като плазмодий в първичния океан. Ще те чипкам вмджакудзито...
  • 8 Монго

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Ааа, по поста ти, относно нафарфорените ти глупости! От него се разбира следното- Ердоган се извинява ако Путин му даде новонапечатани милиарди рубли. За какво ли му са на Ердо тези девалвирани хартийки? Само в твоя болен мозък витае тази мисъл. А нещата стоят просто-изпълняваш това, което Путин ти е поставил,като усллвие и той възстановява търговски и икономищески отношения с теб. И това се вижда. Кви промени в политиката на Ердо спрямо Сирия те гонят, незнам, никой нищо не е коментирал за това. Ама, като си в грешка, разстягош локумите на противоположнкя край. Ти писа иронично- ама сега кой на кого се извинява. Дадох ти цитати, ти пак, ама.Путин дал милиарди на Ердо. Ми нали квичиш от миналата година, като "Клан-недоклан"-Русия фалира. Фалира ти задния накрайник. Айдеее, в джакудзито и под вода...
  • 9 Бай хой

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Десиииии, кво стана ма? Любимият ти ердогрух намери сгода да обвини други за собствените си престъпления.

    И като правило всичко се оказа точно на обратното което твърдеше ти. Помниш ли колко ревеше срещу лошите руснаци които нарушавали родното ти турско въздушно пространство? Да ние помним проповедите ти въпреки че турците не изнесоха никакви доказателства. Дори и на записите които предоставиха в предупрежденията бяха че самолетите приближават турското въздушно пространство, но никъде не се споменаваше за навлизане. Обаче това бе достатъчно за козячетата да вдигат аларма. Сега може да се окаже и че турските изтребители не са си включвали радарите а са използвали осветяване на целите от разузнавателни самолети над Средиземно море. Знаеш ли?
  • 10 Goro Lafchi

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Пълзящото по Козяк да си натиска парцалите!
  • 11 kcaniba

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Този преврат е просто една поредна победа на Путин!!!
    Защото с външната си политика е дестабилизирал султанчето!!!
    А със санкциите си - сринал неоосманската икономика!!!
    Бедна, бедна - фалирала Русия!!!!!!!
Новини по държави: