Last news in Fakti

21 Юли, 2016 11:01 831 1

Италия е спасила 3200 имигранти за ден

  • либия-
  • италия-
  • бежанци

3000 души са се удавили или са изчезнали във водите на Средиземно море от началото на годината

Италия е спасила 3200 имигранти за ден - 1
Снимка: АП/БТА

Италианската брегова охрана е спасила близо 3200 бежанци край либийския бряг, съобщава Ройтерс. От водите на Средиземно море е изваден един труп.

В спасителната операция са участвали три италиански кораба. Те са били подпомогнати от британски и испански кораби от Европейската инициатива срещу трафика на хора.

Трафикантите на хора са се възползвали от хубавото време и спокойните води и са изпратили към Европа 26 лодки с бежанци.

За овладяването на този натиск са се включили и частни кораби. От световната организация по миграция пресмятат, че близо 3000 души са се удавили или са изчезнали във водите на Средиземно море от началото на годината.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Димитър

    0 0 Отговор
    "спасили" ги били :) това е за Бисерите на деня...
Новини по държави: