Last news in Fakti

23 Юли, 2016 08:47 2 731 0

Времето в Измир „спряло“ по време на преврата

  • измир-
  • часовник-
  • кула-
  • турция-
  • преврат-
  • време-
  • спряло

Часовниковата кула е символ на космополитната същност на града

Времето в Измир „спряло“ по време на преврата - 1
Снимка: Wikipedia

За обикновения жител на турския град Измир едно от най-знаковите събития по време на опита за военен преврат са щетите по часовниковата кула, съобщи „Хюриет“.

При пуча тя е претърпяла сериозни щети и времето в града е спряло.

115-годишната кула е символ на славното минало на града, символ на космополитната и мултикултурна същност на Измир.

В нощта на 15 юли тълпата от демонстранти сериозно повредила кулата и стрелките на часовника. Въпреки това нито една част не е била загубена и на място е пристигнал Фети Памукоглу – трето поколение часовникар – който обеща да направи всичко възможно, за да поправи щетите.

Кулата и в миналото е преживявала тежки моменти – пожар, земетресението през 1974 година, турската война за независимост.

Факти.бг припомня, че опитът за военен преврат бе потушен. В Турция започна масова чистка на всички нива. Президентът Реджеп Ердоган обяви тримесечно извънредно положение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: