1 013 1

МВнР: Обстановката в Турция остава силно нестабилна

МВнР: Обстановката в Турция остава силно нестабилна
Снимка: АП/БТА
Стефанаки Йоанис

Обстановката в Република Турция остава силно нестабилна. След обявяването на извънредно положение от 01.00 часа на 21.07.2016 г. започна постепенното въвеждане на допълнителни мерки за засилване контрола на силите за сигурност и увеличаване правомощията на изпълнителната власт.

Това съобщават от пресслужбата на МВнР.

На този етап остават в сила препоръките от Съобщението на МВнР от 18.00 ч. на 21.07.2016 г. (ТУК)

Предвид организирания днес от опозиционната Народнорепубликанска партия митинг, подкрепен и от управляващата Партия на справедливостта и развитието, препоръчваме на българските граждани във вечерните часове на 24.07 да избягват посещения на площад Таксим и в районите, граничещи с него.

Предприетите към момента мерки от властите във връзка с обявеното извънредно положение не засягат пряко сигурността на българските граждани. Остава в сила изискването за носене на лични документи предвид честите проверки и задържането на лица, които не могат да удостоверят самоличността си. Необходимо е българските граждани да спазват стриктно указанията на полицейските органи.

Към 24.07.2016 г. няма промяна в обстановката на българо-турските ГКПП. Движението и в двете посоки – вход и изход, е нормално натоварено за сезона, като е засилен контролът на входните и изходните пунктове от турска страна. Няма допълнителни изисквания, свързани с преминаването на българските граждани.

Във връзка с провеждащите се традиционни борби в Одрин днес, е засилен полицейският контрол на входните и изходните артерии на града.

Турция

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • иии
    Отговор
    1 20:10  24.07.16
    айде идиоти на почивка в Турция...,после ще викат че консулството ни не ги спасява..ама нали ви предупреждават НЕ ХОДЕТЕ В ТАЗИ ИНАЧЕ ХУБАВА ДЪРЖАВА..

Напиши коментар:


Публикувай