2 323 5

Китайски самолети смутили руското въздушно пространство

Граждански самолети прелетели над град, в който се съхраняват ядрени бойни глави

Китайски самолети смутили руското въздушно пространство
Христо Ангелов

Четири граждански китайски самолети са прелетели над закрития за полети руски град Северск. В този град е разположен Сибирския химически комбинат. Там се намира едно от най-големите ядрени производства на Русия. Съобщението е на информационната агенция ТВ2. Тя съобщава, че даже за полет с делтаплан над града се изисква специално разрешение. Въздушното пространство над град Северск се оказва, че е забранено за полети до 10 км височина, а китайските самолети са летели на 10.3 км.

Северск е град в Томска област, Русия. Селището е основано през 1949 година и възниква във връзка с построяването на химически комбинат, занимаващ се основно с обогатяването на уран и плутоний. Имал е статут на затворен град до 1992 г. и де факто е бил наричан Томск-7, какъвто е бил пощенският му код. Самият град не е бил обозначаван на картите до разпадането на СССР. Икономиката на града се базира на ядрените мощности, изградени тук за обогатяването и обработката на уран и плутоний. В града също така се произвеждат и съхраняват ядрени бойни глави.

Русия

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • kcaniba
  Отговор
  1 22:06  24.07.16
  Северск е град закрит тип - ограничен режим за достъп!!! Да го смутят с каквото и да било си е сложно по презумция.... Той е под пълна радиолокационна защита!!!

  Коментиран от #2

 • шшшт
  Отговор
  2 23:09  24.07.16

  До коментар #1 от "kcaniba":

  А тебе кой те пита , та се обесняваш като някоя ученичка ве ? Това което ти си написал си го пише и в статията така , че не се прави на много умен. Плавали , знаем !
 • шшшт
  Отговор
  3 23:22  24.07.16
  Смутили ги били , нищо няма да им стане ! Няма само те да смутяват я ! Днес тях са ги смутили , утре те ще смутят някой други , нали трябва да има новини.
 • раптор
  Отговор
  4 02:57  25.07.16
  Китайците ще ги изпържим като пиле в сладко кисел сос! Тия амеби! Едно време копаха подземни градове срещу ядрения огън!
 • раптор
  Отговор
  5 03:01  25.07.16
  Авери нямаме! Но пък сме невероятно печени! Единствено се уповаваме на Бог и способностите ни!

Напиши коментар:


Публикувай