25 Юли, 2016 09:32 775 0

Започва конгресът на Демократическата партия във Филаделфия

  • сащ-
  • филаделфия-
  • демократическа партия-
  • конгрес-
  • хилари клинтън

Преди конгреса председателят на комитета на демократите - Деби Васермън Шулц - подаде оставка

Започва конгресът на Демократическата партия във Филаделфия - 1
Снимка АП/БТА

Хиляди делегати от Демократическата партия на САЩ се събират във Филаделфия, щата Пенсилвания, за началото на партийния си конгрес. Очаква се Хилари Клинтън да приеме официално номинацията за президент и да се изправи лице в лица с кандидата на републиканците Доналд Тръмп в изборите на ноември.

Демократите също като републиканците са изправен пред не леката задача да покажат, че са обединени. Напрежението и скандалите в партията се задълбочиха, след като през уикенда, сайтът "Уикилийкс" публикува повече от 19 000 мейли, от които стана ясно, че лидерите на демократите са подкрепяли Хилари Клинтън и са гледали скептично на Бърни Сандърс. Скандалът доведе до оставката на председателя на комитета на демократите - Деби Васермън Шулц.

В изявление Шулц описа Клинтън като "приятел, в когото внаги съм вярвала и знам, че ще бъде голям президент."

Шулц заяви, че ще "се оттегли от своя пост в края на този конгрес", но изрази надежда, че всички партийни привърженици ще се обединят зад събитието.

"Планирали сме голям и единен конгрес тази седмица и се надявам и очаквам, че екипът на Демократическата партия е работил толкова усилено, за да ни доведе до този момент, в който ще изразим силната си подкрепа", каза тя в изявление.

Тя добави, че все още планира да извърши своите задължения към официалното откриване и закриване на конгреса, и също така ще говори на събирането.

Бърни Сандърс на свой ред призова Щулц да се оттегли преди началото на конференцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА