Last news in Fakti

25 Юли, 2016 11:03 1 839 4

С кой е говорил атентаторът от Ансбах малко преди да се самовзриви?

  • ансбах-
  • германия-
  • атентат-
  • бомба

Специална част на Бундесвера е в повишена бойна готовност

С кой е говорил атентаторът от Ансбах малко преди да се самовзриви? - 1
Снимка: АП/БТА

Атентаторът от Ансбах, който се самовзриви и нарани тежко 12 души, е говорил по телефона малко преди да извърши атентат. Полицията разследва с кой точно е разговарял и дали е получил заповед да извърши атентата, съобщават немските медии. 27-годишният сириец се е опитал да влезне на фестивала „Ансбах опен“, но не са го пуснали, защото не е имал билет. Атентатът бе извършен в центъра на баварския град Ансбах пред ресторанта „Ойгенс вайнщубе“.

За атентатора досега е известно, че е сириец, на когото му е отказан статут на бежанец. Пристигнал е в Германия преди две години. Направил е два пъти опит за самоубийство и е лекуван в психиатрична клиника. Имало е следствие срещу него за търговия с наркотици. Засега няма яснота за мотивите на атентатора. Не се изключва да е радикален екстремист.

Германският военен министър Урсула фон дер Лайен не изключва възможността да засили военните специални части. За в. „Франкфуртер Зонтагсцайтунг“ тя е направила изявление, според което специална част на Бундесвера е в повишена бойна готовност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 144

    0 0 Отговор
    С алах с кой друг.
  • 2 Ес ист Мангел унд Фелер фрау Изперкел

    1 0 Отговор
    Т.е. за последните няколко дни са ред убийства, извършени от радикални елементи от средата на мюсюлманските "бежанци"! Ако не бъркам, 9 убити в Мюнхен, жена убита в Ройтлинген, сега Аусбах... Чудното е, че германците никак не обичаха чужденци откъм Румъния и България, а сега им се изсипаха милион и половина потенциални терористи, които дори променят масовата култура и начин на живот на германеца, а зер геерте фрау Изперкел ги кани още и още! Румънецът и българинът правят опити да се интегрират в немското общество такова, каквото е, а чалмите направо налагат шериат на мнозинството.

    Изперкел извърши не само национално предателство, тя докара национална катастрофа на Германия. Разбирате ли, българите и румънците източвали социалните системи на Германия, а всички знаем, че повечето от тях си работят честно и почтено. А скакалците от арабските страни какво правят в момента?! Що не протестират или не пратят армия по европейските граници?
  • 3 шшш

    1 0 Отговор
    всеки ден убийства извършвани от психично болни или лекувани мюсюлмани -имигранти . Какъв извод се натрапва на обикновени хора ,че мюсюлманин това е диагноза на психично болен човек,шизофреник...поправете ме ако греша...просто чета информация от медии...всеки ден едно и също.
  • 4 траби

    1 0 Отговор
    Много ме кефи тъмно-зеленото трябантче комби зад черните палячовци!

    Колкото до атентата дано и кукуферкел налети на накой психично-болен! В крайна сметка именно тя го заслужава най-много!
Новини по държави: