Last news in Fakti

25 Юли, 2016 13:11 1 732 5

Нападателят от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България

  • ансбах-
  • германия-
  • атентат

За атентатора досега е известно, че е сириец, на когото му е отказан статут на бежанец

Нападателят от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България - 1
Снимка:АП/БТА

Нападателят от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България, съобщиха от баварското министерство на вътрешните работи.

Преди една година на атентатора е бил отказан статут на бежанец, съобщава АРД. Според европейската процедура властите трябва да върнат бежанеца с отказан статут в страната, откъдето е влязъл в ЕС и е бил регистриран. 

27-годишният сириец се е опитал да влезне на фестивала „Ансбах опен“, но не са го пуснали, защото не е имал билет. Атентатът бе извършен в центъра на баварския град Ансбах.

За атентатора досега е известно, че е сириец, на когото му е отказан статут на бежанец. Пристигнал е в Германия преди две години. Направил е два пъти опит за самоубийство и е лекуван в психиатрична клиника. Имало е следствие срещу него за търговия с наркотици. Засега няма яснота за мотивите на атентатора. Не се изключва да е радикален екстремист.

Германският военен министър Урсула фон дер Лайен не изключва възможността да засили военните специални части.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    извод: не всеки имигрант е терорист, но всеки терорист си е терорист! но има и една опасност, която е бъдеща и се нарича - манталитет. например, дори и мирни хора, ако има някакви провокации и те самите морално подкрепят някакъв вид начин на живот, то в екстремен момент могат да наклонят везните към такъв начин на живот. например както при изборите тук - често купени гласове накланят победата към някой от кандидатите, който впоследствие краде и ни допрецаква. няма лесно да се оправи тоя свят, ако и въобще... Защото разни хора, разни идеали.
  • 2 малкият сашко

    1 0 Отговор
    горкия човек предпочел е да се взриви,но да не бъде депортиран в българия
  • 3 123

    1 0 Отговор
    Коментара на "малкият сашко" ,кърти до арматура
  • 4 123

    0 0 Отговор
    Европа за тези иначе мирни хора един вид тотален катарзис. Като започнеш от свинско месо и не на последно място басейни с малки момичета и момчета,които за тях нормално да ги изнасилиш ,разбира се без да понесеш наказание,както се практикува в Германия. Като имате предвид че преди това те са сношавали предимно с домашни любимци.Що се касае да ги върнат в БГ то се знаело че идиоти управляващите така го навъртяха с регистрация на тези отрепки че няма как да не ги върнат ..Сега управляващите в БГ да ги усиновят..
  • 5 миседниш накура

    0 0 Отговор
    меркел нали си ги искаше-нека,така им се пада докато не свалят тази продажница и я натикат в затвора
Новини по държави: