1 375 5

Нападателят от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България

За атентатора досега е известно, че е сириец, на когото му е отказан статут на бежанец

Нападателят от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България
Снимка:АП/БТА
Венцислав Михайлов

Нападателят от Ансбах е трябвало да бъде депортиран в България, съобщиха от баварското министерство на вътрешните работи.

Преди една година на атентатора е бил отказан статут на бежанец, съобщава АРД. Според европейската процедура властите трябва да върнат бежанеца с отказан статут в страната, откъдето е влязъл в ЕС и е бил регистриран. 

27-годишният сириец се е опитал да влезне на фестивала „Ансбах опен“, но не са го пуснали, защото не е имал билет. Атентатът бе извършен в центъра на баварския град Ансбах.

За атентатора досега е известно, че е сириец, на когото му е отказан статут на бежанец. Пристигнал е в Германия преди две години. Направил е два пъти опит за самоубийство и е лекуван в психиатрична клиника. Имало е следствие срещу него за търговия с наркотици. Засега няма яснота за мотивите на атентатора. Не се изключва да е радикален екстремист.

Германският военен министър Урсула фон дер Лайен не изключва възможността да засили военните специални части.

Германия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 13:54  25.07.16
  извод: не всеки имигрант е терорист, но всеки терорист си е терорист! но има и една опасност, която е бъдеща и се нарича - манталитет. например, дори и мирни хора, ако има някакви провокации и те самите морално подкрепят някакъв вид начин на живот, то в екстремен момент могат да наклонят везните към такъв начин на живот. например както при изборите тук - често купени гласове накланят победата към някой от кандидатите, който впоследствие краде и ни допрецаква. няма лесно да се оправи тоя свят, ако и въобще... Защото разни хора, разни идеали.
 • малкият сашко
  Отговор
  2 14:27  25.07.16
  горкия човек предпочел е да се взриви,но да не бъде депортиран в българия
 • 123
  Отговор
  3 14:55  25.07.16
  Коментара на "малкият сашко" ,кърти до арматура
 • 123
  Отговор
  4 15:03  25.07.16
  Европа за тези иначе мирни хора един вид тотален катарзис. Като започнеш от свинско месо и не на последно място басейни с малки момичета и момчета,които за тях нормално да ги изнасилиш ,разбира се без да понесеш наказание,както се практикува в Германия. Като имате предвид че преди това те са сношавали предимно с домашни любимци.Що се касае да ги върнат в БГ то се знаело че идиоти управляващите така го навъртяха с регистрация на тези отрепки че няма как да не ги върнат ..Сега управляващите в БГ да ги усиновят..
 • миседниш накура
  Отговор
  5 15:25  25.07.16
  меркел нали си ги искаше-нека,така им се пада докато не свалят тази продажница и я натикат в затвора

Напиши коментар:


Публикувай