1 345 0

Чистка във външното министерство на Турция

Турският външен министър не е доволен от съпротивата срещу евентуалното връщане на смъртното наказание в страната

Росен Стойчев

„Европейският съюз няма право да дава на Турция, каквито и да било ултиматуми, относно връщането на смъртното наказание в страната.“ Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от Sputnik News.

„Европа не е собственик на Турция и ние няма да приемаме заплахи. Ако от ЕС имат някакви въпроси към нас, ние сме готови да ги обсъдим.

Ние защитаваме европейските ценности. Представителите на ЕС често говорят това, което мислят, но понякога това не е продуктивно“, заяви Чавушголу.

Той допълни още, че се планира и смяна на някои от турските посланици след опита за преврат в Турция. Властите в Анкара уволниха, задържаха или разследват повече от 60 000 войници, полицаи, съдии, учители и служители на администрацията след опита за преврат от 15 юли, припомня агенцията. Над 13 000 са арестуваните. Според Чавушоглу отношенията на Анкара със САЩ може да бъдат засегнати, ако проповедника Фетхулах Гюлен не бъде депортиран.
 

 

 

Турция


Още по темата

 • Ердоган пусна стрелите по ЕС

  Ердоган пусна стрелите по ЕС

  Турция ще продължи да спазва ангажиментите си относно бежанците, въпреки проваления опит за преврат в страната. Това беше заявено от турския ...
  26.07.2016
  1 987
  0
 • Яка резачка в Turkish Airlines

  Яка резачка в Turkish Airlines

  Масови уволнение се извършват в турската авиокомпания Turkish Airlines, съобщи „Ал Арабия“. До този момент са уволнени 211 души. Те са ...
  25.07.2016
  10 842
  4

Напиши коментар:


Публикувай