25 Юли, 2016 18:02 1 729 0

Чистка във външното министерство на Турция

  • мевлют чавушоглу-
  • турция-
  • ес

Турският външен министър не е доволен от съпротивата срещу евентуалното връщане на смъртното наказание в страната

„Европейският съюз няма право да дава на Турция, каквито и да било ултиматуми, относно връщането на смъртното наказание в страната.“ Това заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, цитиран от Sputnik News.

„Европа не е собственик на Турция и ние няма да приемаме заплахи. Ако от ЕС имат някакви въпроси към нас, ние сме готови да ги обсъдим.

Ние защитаваме европейските ценности. Представителите на ЕС често говорят това, което мислят, но понякога това не е продуктивно“, заяви Чавушголу.

Той допълни още, че се планира и смяна на някои от турските посланици след опита за преврат в Турция. Властите в Анкара уволниха, задържаха или разследват повече от 60 000 войници, полицаи, съдии, учители и служители на администрацията след опита за преврат от 15 юли, припомня агенцията. Над 13 000 са арестуваните. Според Чавушоглу отношенията на Анкара със САЩ може да бъдат засегнати, ако проповедника Фетхулах Гюлен не бъде депортиран.
 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: