25 Юли, 2016 21:51 1 045 0

Сандърс подкрепи Клинтън

  • бърни сандърс-
  • президент-
  • хилари клинтън

Той призова демократите да гласуват за Хилари на президентските избори

Сандърс подкрепи Клинтън - 1
Снимка: БТА/AP

Бърни Сандърс призова избирателите от Демократическата партия да подкрепят Хилари Клинттън в предстоящите избори за президент на САЩ, съобщи USA Today.

“Ние трябва да победим Доналд Тръмп. Ние трябва да изберем Хилари Клинтън и Тим Кейн“, заяви Сандърс часове преди началото на конвенцията на Демократическата партия. На нея официално трябва да бъде обявена номинацията на Клинтън за президентските избори в САЩ.

Тръмп беше основния конкурент на Клинтън по време на първичните избори на Демократическата партия. Макар и в течението на кампанията неговите привърженици постоянно да се увеличаваха, той не успя да навакса преднината бившия държавен секретар.

Голяма група от негови привърженици скандираха: „Искаме Бърни“.

Според Сандърс „американците искат прогресивен дневен ред, който отнема от класата на милиардерите.“

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА