2 122 2

Пикантни подробности за атентаторите във Франция

Единият от нападателите се е опитал да достигне Сирия през Турция, но е бил арестуван

Пикантни подробности за атентаторите във Франция
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Нападателите не са непознати. Появиха се пикантни детайли за тях. Най-малко един е бил известен на полицията, и то от години, е заявил Мохамед Карабила, местен ръководител на мюсюлманската общност.

По информация на канала „iTELE“ мъжът е французин и през 2015 година се е опитал да стигне пред Турция до Сирия. В Турция през май е арестуван и екстрадиран във Франция, където прекарва 10 месеца в затвора.

На 2 март 2016 г. е освободен. След напускането на затвора е имал електронна гривна и е живял при своите родители. Той е трябвало да напуска техния дом всеки ден между 08:30 и 12:30.

Той е извършил със своя съучастник атентата в църквата около 09:45 – следователно във времето, в което според властите е свободен. Но не само той е бил опасен ислямист, който се е опитвал да се включи в редиците на „Ислямска държава“.

По данни на вестник „Льо Поан“ двамата атентатори са се водили в базата данни за терористи във Франция. „Силна заплаха за националната сигурност“, е пишело за тях. Според вестник към този момент са известни само техните инициали А.К. и Х.Б.

Факти.бг припомня, че двамата нападатели взеха заложници и убиха свещение при нападението си. По-късно бяха убити от силите за сигурност.

Франция


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • шшш
  Отговор
  1 17:20  26.07.16
  тези свине трябва да ги екстрадират всички да един ,просто няма друго спасение ,обратно в кочината откъдето са дошли....
 • ГУШ ГУШ
  Отговор
  2 17:23  26.07.16
  един познат решил да купи жилище,но като разбрал как се казва съседа---АХМЕД-- решил да търси друг имот..каза че не са лоши хора ,но тяхната религия ги прави в един момент убийци ,нещо цъка в главите им...

Напиши коментар:


Публикувай