769 0

Ядрените тестове на КНДР зависят от САЩ

Джон Кери предупреди КНДР за реални последствия, ако продължи с ядрената програма

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Дали Северна Корея ще продължи да провежда ядрени опити и за напред зависи от Съединените щати. Това заяви във вторник министърът на външните работи на КНДР, след като по-рано днес държавният секретар на САЩ Джон Кери предупреди Пхенян, че страната е изправена пред „реални последици“ заради ядрените тестовете и ракетната програма.

Министър Ли Йон Хо заяви, че с действията си Вашингтон е унищожил възможността Корейският полуостров да стане зона свободна от ядрено оръжие, съобщава южнокорейската информационна агенция Йонхап.

Ли Йон Хо заяви още, че Северна Корея е отговорна ядрена държава и няма да използва своите атомни оръжия, освен ако не бъде заплашена. Той говори пред репортери в кулоарите на асоциираната среща на страните от Югоизточна Азия в Лаос, съобщи Ройтерс.

По-рано, по време на същата среща, Кери коментира въпроса за ядрения арсенал на комунистическата страна, заявявайки, че „ние сме решени (...) да стане абсолютно ясно, че КНДР разбира, че ще има реални последствия за тези действия.”

Корея (Демократична Народна Република)


Напиши коментар:


Публикувай