760 2

Унгария ще приеме обратно бежанци от Австрия

Виктор Орбан каза, че страната му ще връща мигранти към страните, от които са дошли

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Унгарският министър-председател заяви, че страната му е готова да приеме обратно мигранти от Австрия, съгласно европейските правила, а след това да ги изпрати към страните, от които са влезли, най-вече Косово и Албания, пише АП.

Във вторник Виктор Орбан каза, че страната му се е споразумяла с държавите от където бежанците са влезли в Унгария, както и със страните, през които мигрантите ще бъдат върнати у дома с автобуси.

Орбан говори след среща с австрийския канцлер Кристиан Керн. Той заяви, че Унгария ще приеме обратно само мигрантите, които първи са влезли в Европейския съюз, регистрирайки се в Унгария, в съответствие с така наречените Дъблински правила за убежище.

Други мигранти, като тези от Близкия изток, които са влезли в ЕС през Гърция, ще бъдат отхвърлени.

Унгария


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onq s konq
  Отговор
  1 22:53  26.07.16
  Ето бе лъжепатриоти атакадджийски вашият любимец Орбан-ВИЖТЕ ГО КАК С ЧУЖДА ПИТА ПОМЕН ПРАВИ!!!Щял да приеме бежанците от Австрия,но ЩЕ ГИ ПРЕПРАТИ МОМЕНТАЛНО КЪМ ДЪРЖАВАТА,ОТ КОЯТО ПЪРВО СА ВЛЕЗЛИ В ЕС.А коя и тази държава?Ами или България,или Гърция-50/50% вероятност.

  Коментиран от #2

 • трай коньо за зелена трева
  Отговор
  2 00:06  27.07.16

  До коментар #1 от "onq s konq":

  Човека си гледа интересите.Ако Боко тиквата подлога на краварите не беше пускал куцо и сакато да влиза и да го регистрира защото щяло да ходи после в Германия нямаше да имаме този проблем. Вместо да направят оградата години по рано те се ослушваха и сега ще сърбаме попарата всички, а краварите доволно потриват ръце защото те направиха цялата криза с емигрантите.

Напиши коментар:


Публикувай