26 Юли, 2016 20:23 2 059 6

Нападателите от Руан принудили свещеника да коленичи преди да го убият

  • франция-
  • църква-
  • свещеник-
  • убият-
  • коленичи-
  • жак амел

В суматохата една монахиня успяла да се спаси

Нападателите от Руан принудили свещеника да коленичи преди да го убият - 1
Снимка АП/БТА

Двамата нападатели, които взеха заложници в църква във Франция, принудили възрастния свещеник да коленичи пред тях преди да го убият. Това разказа пред френското радио монахиня, която успяла да избяга от мястото на инцидента.

Монахинята е била сред няколкото души, взети за заложници от двамата, въоръжени с ножове, нападатели по време на сутрешната литургия в църквата в Сен Етиен дю Рувре, близо до северния град Руан.

"Те го принудиха да коленичи, а той се опита да се защити и тогава започна драмата", заяви пред радио RMC монахинята, представила се като сестра Даниел. Тя обясни, че побегнала в момента, когато един от нападателите убил свещеника Жак Амел.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Goro Lafchi

    1 0 Отговор
    Какво трябва да стане още в Европа за да бъдат изгонени мюсюлманите от нея?

    Коментиран от #2

  • 2 omnia mea

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Goro Lafchi":

    Да изгоним ционистките банкери, те са първопричината.

    Коментиран от #4

  • 3 666

    0 0 Отговор
    Заклали са го като животно предполагам,само че журналистката се страхува да го напише.
  • 4 Читател

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "omnia mea":

    "Хората в Сирия не искаха да напускат държавата си. Те искаха мир, докато не се намеси Русия преди 5 години в района. Тогава да не забравяме, че нямаше още Ислямска държава и терористите не са причината за сегашния миграционен поток". Това заяви пред Нова ТВ сирийският журналист Нидал Хлайф. По думите му с новата руска намеса в Сирия и новите въоръжени бази кризата в страната ще се задълбочи.

    "Освен от Ислямска държава, хората бягат основно и от режима на Башар Асад, който Русия подкрепя, както подкрепяше този на Кадафи в Либия и на Саддам Хюсеин в Ирак.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 истината

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Читател":

    Русия се намеси много след като САЩ,Турция и Саудитска Арабия създадоха ИДИЛ. И Русия си действа само в Сирия а само 20% от емигрантите са сирийци.Останалите са от Афганистан,Ирак и Пакистан.Там САЩ са изцяло виновни.Да не забравяме и Либия от там постоянно нахлуват емигранти.И там пак САЩ са в основата на проблема.
    Няма какво да се лъжем американците си гонят интересите и искат да разрушат Европа както след Втората световна за да печелят отново.
    За САЩ мирът по света е пагубен и за това постоянно правят войни и измислят нови врагове.
Новини по държави: