1 058 0

ДАЕШ уби десетки хора в сирийски град на турската граница

Две бомби са избухнали в населения предимно с кюрди град

Снимка АП/БТА
Снимка АП/БТА
Милена Трачева

Ислямска държава пое отговорност за самоубийствения атентат, който отне живота на най малко 31 души в североизточния сирийски град Камишли в сряда, съобщи "Индипендънт".

Сирийската държавна телевизия заяви, че две бомби са избухнали в западния край на населения предимно с кюрди сирийски град, който се намира близо до границата с Турция. Кола-бомба се е взривила в близост до сградата на централната кюрдска администрация, а бомба, поставена на мотоциклет е избухнала край джамия в града.

Според телевизията, броят на загиналите е 31, а ранените са повече от 170 като спасителните екипи продължават да вадят хора изпод развалините.

Градът е под контрола на кюрдските бойци, но сирийските правителствени сили също имат свои представители там и контролират местното летище.

Ислямска държава пое отговорност за атаката чрез своята информационна агенция Амак, която съобщи, че над 100 души са били убити в атаката срещу централата на "кюрдските сили".

Сирийската обсерватория за човешки права, която е базираната във Великобритания, също съобщи за атентата, но даде много по-малък брой жертви - 14.

Сирия


Напиши коментар:


Публикувай