686 0

Музей в Китай приюти бездомни котки след оплаквания в интернет

Управата на музея искала да се отърве от котетата, след като едно дете било надрано

Милена Трачева

Китайска котка и нейните малки ще запазят дома си в музея на град Си-ан, в провинция Шънси след като в интернет се надигна ожесточена кампания в подкрепа на животинките.

Управата на музея била твърдо решена да изгони бездомните котета след като миналата седмица посетители подали жалба, че детето им било надрано от майката котка, защото искало да поиграе с котетата, пише в. "Чайна дейли".

След инцидента с одраскването, от музея бързо поставили знаци, с които да предупредят посетителите да не закачат котетата.

Една от табелите гласяла: "Моля не застрашавайте котетата за свое удоволствие."

В деня, след като табелите били поставени, посетители съобщили, че са забелязали персоналът на музея да се опитва да хване котетата в опит да ги раздаде. Това събудило гнева на интернет потребителите, които започнали да оставят гневни коментари на страницата на музея.

В понеделник управата на музея решила да остави котетата на мира и да им предостави постоянен дом.

"Котките могат да останат! Благодарим на всички за тяхната загриженост и подкрепа през последните няколко дни. Музеят гарантира, че ще контролира по-добре тези котки, дори им осигури ваксини и препарат срещу насекоми. Ще оставим обаче предупредителните знаци за посетителите. Ние искаме да предоставим топла и любяща среда за котките и нашите посетители.", се казва в коментар, публикуван от служителите на музея в интернет.

Китай


Напиши коментар:


Публикувай