555 0

Папа Франциск в Полша за Световните младежки дни

500 000 младежи присъстваха на откриването на събитието

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Меса, отслужена от кардинал Станислав Дзивис даде официален старт на Световните младежки дни в Краков, съобщи „Радио Ватикана”.

„Занесете във вашите страни, домове и общности искрата на милосърдието, като припомняте на всички, че блажени ще бъдат милосърдните, защото те ще бъдат помилвани. Нека пламъкът на любовта обгърне целия свят, за да няма повече егоизъм, насилие и несправедливост, а на земята да се утвърди  цивилизацията на доброто, помирението, любовта и мира”. Това призова архиепископът на Краков.

„От нас, от нашата вяра и святост, зависи образа на Църквата   От нас зависи да достигнат Евангелието ония, които не познават Христос или които не го познават достатъчно Краков живее тайната на Божието милосърдие, благодарение на смирената сестра Фаустина Ковалска и на Йоан Павел II, които засилиха чувствителността на Църквата и на света към този особен аспект на Бог.

Срещайки се с Исус, всички заедно ще бъдем една голяма общност, Църквата, която преминава отвъд човешките граници и които разделят народите. Заедно ще изпитаме универсалността на Църквата, която е свързана по чудесен начин със Световните младежки дни.”, заяви Дзивис.

В същото време полски планинци решиха да организират специално посрещане на папа Франциск, който е на посещение в Полша по повод събитието. Докато неговият самолет минава над планините Татра, той ще може да види знамето на Световните младежки дни, изпънато от ентусиастите. В района си спомнят посещението на папа Йоан Павел II през 1997г.

Разпръснати ще бъдат и бележки с десетте Божи заповеди. Идеята е ръководена от изследователя Маерк Камински. 

Полша


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай