892 1

Светът е във война, но не религиозна

Папа Франциск пристигна в Полша

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Светът е във война, но това не е война на религиите. Това бе заявено от папа Франциск, докато пътува в самолета си за посещение в Полша, съобщи ABC.

Папата ще посети Краков по повод Световните младежки дни. Той коментира убийството на френски свещеник по време на атака на терористи над църква в Руан.

„Това е война. Не бива да се страхуваме да кажем това. Това е война за пари, интереси и ресурси. Не говоря за война на религии. Религиите не искат война. Други искат война“, заяви папа Франциск.

При пристигането си в Краков папата бе посрещнат от полския президент Анджей Дуда. Той беше очакван от стотици вярващи, чакащи го с часове. На летището бяха и множество държавни служители.

По-късно папа Франциск ще се появи на прозореца на резиденцията на епископите в Краков. Там той ще разговаря с някои от хилядите пилигрими, пристигнали за Световните младежки дни.

Събитието бе официално открито по-рано днес. 

Полша


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • като гост
    Отговор
    1 21:37  27.07.16
    Негово Преосветейшество е напълно прав. В света има отдавна война. но сега пак се засили доста... войната е на лудите, срещу хората. лудите, са всички онези, които провеждат безотговорна лична политика натрисат своите грехове на другите, които нямат вина че тия са луди и безотговорни и на практика си го изкарват на невинни хора. Третата прослойка, която не е от лудите, но е срещу хората, са тарикатите. това са онези хитреци, които използуват лудите за свой интерес, например въоръжават ги, правят войни с тях, карат ги да крадат и убиват хора, насаждаг им войнственни религии като "Джихад", за да вършат техните имперски мечхти за ресурси и богатство, без да им пука за хората. тези тарикатите те често или почти винаги печелят - най-големите тарикати печелят винаги, а по-дребните понякога. хората рядко печелят, защото лудите воюват срещу тях. това са онези безотговорни човекотвари, които крадат, убиват, изнасилват, правят по 3-...и повече деца, правят пакости на невинни навред. Тези лудите са машите на злото. А тарикатите често им продават оръжие, за да печелят от делата на лудите. така, че Папата е напълно прав - лудите мира нямат, затова патят хората. толкова за философията на живота....

Напиши коментар:


Публикувай