Last news in Fakti

27 Юли, 2016 20:21 3 763 16

Арестуваха генерала, заповядал свалянето на Су-24

  • турция-
  • генерал-
  • су-24

Арестът е във връзка с неуспешния опит за преврат в Турция

В Турция е арестуван генералa от военновъздушните сили Атила Дарандели, който вероятно е издал заповедта за свалянето на руския самолет на 24-ти ноември 2015 г., съобщи „A Haber TV „.

Задържането е било осъществено в рамките на съдебно дело, инициирано след неуспешния опит за преврат в Турция. Припомняме, че по-рано двама пилоти от турските ВВС, които свалиха руския самолет, бяха задържани от властите по подозрение за сътрудничество с метежниците.

Кметът на Истанбул Мелих Гекчек нарече задържаните „негодяи“. Според него те специално са свалили руския самолет, за да предизвикат криза в руско-турските отношения и да подкопаят авторитета на страната в международен политически план.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Goro Lafchi

    2 1 Отговор
    Всички знаят,че без санкцията на Ердоган, никой не може да бутне руски самолет. Но сега Ердоган е клекнал и леко надупен пред Путин. Моли се за руско жито, моли и да падне ембаргото за турски храни в Русия. На Путин това явно е достатъчно, ще има две АЕЦ и турски газов поток. Ще има много лоши дни за България,ще правим хъбове и интерколери-никумо ненужни. Нека сега такива пълзящи по Козяк,като третополовото ТО ви обясняват как ще цъфнем и ще вържем.

    Коментиран от #4

  • 2 steno

    1 0 Отговор
    Ха-ха-ха
  • 3 някой

    1 0 Отговор
    Абе тези турчоля съвсем се омотаха в лъжи. Най-напред министър-председателят каза че той лично е разпоредил свалянето на самолета. От 2 дни ни обясняват, че пилотите (гадове - участвали в преврата) взели решението, защото такава била процедурата, сега пък някакъв генерал им заповядал. Имат много здраве от мен и от арменския поп. Какво ли не прави и не говори човек когато се намира в колянно-лакътно положение.
  • 4 като гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Goro Lafchi":

    Ние нямаме отдавна късмет с управниците - мейсъните си назначават който ми изнася и най-често доказани лакеи на тях и на господарите ми, които всъщност власствуват над цялата система на ссвета. отделно от това, като прибавим и ненаситната алчност на управляващите ни и техните пионки по веригата надолу, забатачванетон и върви в геометрична прогрессия, бих казал и хиперболична и експоненциална... напълно си прав. нема опръвия в тая батардия тук....
  • 5 име

    1 0 Отговор
    интересно -хипотетично ,ако нападнем Турция докато се разберат за йерархията за заповед на ответен удар....ще ги превземем? ...
  • 6 и аз да попитам

    1 0 Отговор
    дали турците не осъзнаха,че няма американски туристи,които да сменят руските
  • 7 Бай Коста

    2 1 Отговор
    Доста дълго тук се спореше кой е по-зле, Турция или Русия. Сега е ясно: Турция.
    Разбира се, за руснаците е проблемен маршрутът за газопроводи. Но липсата на пазар за доматите и празните хотели наведоха Ердо. Героите са вече затворници, извиненията са поднесени, бизнесът чака, а няколкото политически глупости могат да бъдат забравени, щом става сума за пари.
    Туркофилите във форума са се покрили, да не ги изброяваме поименно, знаем си ги.
  • 8 тошибиян

    1 0 Отговор
    нали пилота на самолета сам беше взел решение да го свали без заповед
  • 9 БУМ БАМ

    0 0 Отговор
    ЕРДОГАН Е С ДОКАЗАНО ФАЛШИВА ДИПЛОМА И ГРОЗНА МУЦУНА.ТОЯ ГЕНЕРАЛ Е С БЛАГОРОДНИ ЧЕРТИ А ВВС ГЕНЕРАЛ НЕ СЕ СТАВА ТОКУ ТЪЙ ЯВНО ОБРАЗОВАНОТО СВЕТСКО ОБРАЗОВАНИЕ Е ТРЪН В Г.ЗА НА ЕРДОГАНА ДОКАЗАН НЕГРАМОТЕН СХЕМАДЖИЯ И КЮРДСКИ УБИЕЦ.
  • 10 киа

    0 0 Отговор
    ти луд ли си бе ...Турция има 2 000 000 армиянс
  • 11 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    рашан тудеи продължава да надъхва путиновистите клакиорчетата също се впускат в активното мероприятие.очаква се ердоган да се самоарестува щото е свалил руския самолет или да си направи харакири пред путин с намерение да му простят.иначе истината е много по-семпла двамата диктатора разбраха ,че са си лика прилика и макар да се ненавиждат могат да са си полезни:)!ердоган подркрепя силите срещу които е путин в сирия ,подкрепя украина срещу русия ,но руснака си мълчи щото няма избор ,а тук феновете обясняват как туриците едва ли не съжаляват за стореното.смях!
  • 12 Бай хой

    0 0 Отговор
    колкото и да не ни харесва , колкото и да мразим , колкото и да пусуваме Ердоган води динамична - агресивна и успешна външна политика . Въпреки че имат проблем с тероризм финансирано от САЩ , гледат 3 милиони Сириѝски бежънци , отстранили са сериозен преврат .... Турция излиза по силна и още по силна ! Кажете ни един наш политик да се бори за нашите интереси и за нашето бъдеще ? Лека Нощ !
  • 13 Бай хой

    0 1 Отговор
    "В края на месец юни Ердоган поднесе своите извинения на Путин, с което се постави началото на нормализиране двустранните отношения между двете страни."

    Логично ! Хората си правят планове от всяка страна и от всяка гледна точка .... Това е политика ! А ние какво правим освен пусуване и лежане ? Какво бъдеще ни очаква ?
  • 14 Тритон

    0 0 Отговор
    Бате сложат ли ти черен печат Руските служби с теб е свършенооо! Путин се зарече че ще ги намери където и по света да се скрият и ще ги ликвидира!!! Обеща и го изпълни! Велик политик!
  • 15 Топол М

    0 0 Отговор
    Това е Руският КОНТРА УДАР!!! Всички който дръзнаха да стрелят по Руски военен самолет един по един бяха ликвидирани, като се започна с тукменското племе и техният вожд които стреляха по катапултиралия Руски пилот! Племето го заравниха със земята още на следващия ден вожда го откриха чак в АЛБАНИЯ и го ликвидираха, пилотите са арестувани кво ги чака не ми се мисли, а сега и техният генерал! Що мълчите центаджий? Продължаваите да лижете американски....!
  • 16 Бай Тошо

    0 1 Отговор
    Със своя удар сащ измъкнаха изподноса на Русия, Украйна! С контра удара Русия измъкна Турция изподноса на сащ!
Новини по държави: