28 Юли, 2016 08:33 1 400 5

Барак Обама зашлеви Тръмп, агитира за Хилъри

  • сащ-
  • президентски избори-
  • барак обама-
  • хилъри клинтън-
  • демократи-
  • конгрес

Американският президент заяви, че Клинтън е най-подходящият кандидат, който да го замени

Барак Обама зашлеви Тръмп, агитира за Хилъри - 1
Снимки АП/БТА

Президентът на САЩ Барак Обама изрази пламенната си подкрепа за Хилъри Клинтън в сряда, призовавайки избирателите да ѝ помогнат да спечели вота през ноември и така наследството, което той оставя, да не бъде загубено, съобщават американските медии.

Пред хилядите демократи, събрали се на конгреса на Демократическата партия във Филаделфия Обама не пропусна да заклейми посланията за гняв и омраза, които републиканците отправиха по време на своята конференция миналата седмица.

Барак Обама зашлеви Тръмп, агитира за Хилъри

Държавният глава на САЩ заяви в своята реч, че бившият държавен секретар е по-добре квалифициран кандидат, дори от него или съпруга ѝ - Бил Клинтън.

"Мога да кажа с увереност, че никога не е имало мъж или жена, нито аз, нито Бил Клинтън, никой, който да е бил по-квалифициран от Хилъри да бъде президент на САЩ", каза Обама.

"Това не са типичните избори", заяви Обама по време на Националния конгрес на демократите.

"Това не е просто избор между партии или политики, между обичайните дебати за лявото и дясното. Това е един много по-фундаментален избор - за това кои сме като народ и дали ще останем верни на този велик американски експеримент за самоуправление", каза държавният глава.

Барак Обама зашлеви Тръмп, агитира за Хилъри

Той каза, че бившият първи дипломат на САЩ има най-ясна представа какво е необходимо, за да влезе в Овалния кабинет.

"Нищо наистина не може да ви подготви за това, което може да стане в Овалния кабинет", заяви Обама. .. "Можете да четете за това, можете да го изучавате, но докато не седнете зад бюрото и не се сблъскате с една глобална криза или решението да изпратите млади хора на война, не можете да знаете какво ви очаква... но Хилъри е бил в тази стая. Тя е била част от вземането на тези решения."

Барак Обама зашлеви Тръмп, агитира за Хилъри

По думите му Клинтън е единственият кандидат на тези избори, който вярва в бъдещето на страната. Тя е лидер, който има конкретни планове как да преодолее бариерите, да се справи с предизвикателствата и да даде повече възможности на американците.

Междувременно нейният конкурент е хванат в капана на страха и чрез него се опитва да се домогне до гласовете на американските избиратели, заяви Обама.

Барак Обама зашлеви Тръмп, агитира за Хилъри

"Доналд Тръмп нарича страната ни "сцена на местопрестъпление", която само той може да оправи", заяви Обама и попълни, че това което прави кандидатът на републиканците е просто скандиране на лозунги и гръмки фрази, които предлагат на хората единствено страх.

"Това е още един залог, че Доналд Тръмп ще загуби", продължи държавният глава, който също бе издигнат от Демократическата партия.

"Америка и сега е велика. Америка и сега е силна. Обещавам ви, че нашето величие и нашата сила няма да зависят от Доналд Тръмп", каза още Обама.

Барак Обама зашлеви Тръмп, агитира за Хилъри


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бати

    1 0 Отговор
    Всъщност Тръмп е единственото спасение за САЩ, САМО КОРЕННА ПРОМЯНА В ДОСЕГАШНАТА ПОЛИТИКА И ОТНОШЕНИЕ КЪМ ДРУГИТЕ СУПЕРСИЛИ В СВЕТА МОГАТ ДА ЗАПАЗЯТ ДЪРЖАВАТА ИМ, в противен случай ги чакат много тежки моменти. И ако изберат Клинтън това просто ще доведе до края на САЩ като единна държава и суперсила.
  • 2 Стършел

    1 0 Отговор
    Зашлевил бил Тръмп,ама на куково лято.Тази торба Хилари както и да я пробутват няма да спечели защото не заслужава.Толкова много нейни гафове и ако я изберат,американците са лишени от разум.
  • 3 onq s konq

    1 1 Отговор
    Тука май не сте в час и не знаете,че Русия предпочита и залага на Тръмп?Следователно трябва да се случи ТОЧНО ОБРАТНОТО,защото при едно "приятелство" между Русия и Запада току виж пак са подарили Източна Европа на Путин както след втората св. война.Тоя път обаче за вечни времена!

    Коментиран от #5

  • 4 Morgoth

    1 1 Отговор
    Тръмп разчита на хората на които им се повръща от политиците и техния начин на говорене. Подкрепата на един политик към Хилари по никакъв начин няма да намали подкрепата за Тръмп. А кой ще спаси или затрие САЩ ще гледаме съвсем скоро. С оглед напредвидимите събития и цялата турболентност на световната политика последните месеци, нищо чудно да гледаме шоуто Тръмп-президент.
  • 5 Бай хой

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Конь, разгледай снимките и кажи виждал ли си някога подобен фалш, позьорство и грозотия. Направо не ми се вярва такива сцени да се разиграват в сащ. Толкова много и кадърни режисьори и сценаристи и гримьори имат. А ефектът направо е обратен.

    Кой ще е следващият президент не е работа нито на обанан нито на бил моникин а на американците.

    А не знам кой на кого ще подарява но работите при нас са трагични и ако нещо в последно време не се промени в положителен план и държавата ни и нацията ни са обречени. Явно че така наречените реформи наложени от така наречените ни приятели и партньори са една жестока мъртва хватка задушаваща България.