29 Юли, 2016 07:49 2 348 0

Екзекуции в Северна Корея заради бягства в чужбина

  • северна корея-
  • бягства-
  • чужбина

Екзекутирани са шест души

В КНДР са екзекутирани шест души, които са отговаряли за работещите в чужбина севернокорейци. Информацията е на Чой Сон Ен, председател на Асоциацията на отвлечените членове на семейства, съобщи южнокорейската агенция „Ренхап“, цитирана от ТАСС.

„Ким Чен Ун заповяда публично да се екзекутират шест човека, включително и сътрудници на разузнаването, защото не се справили със своите задачи“, отбелязва агенцията. На разстрела са присъствали 200 човека, колеги на екзекутираните и членове на семействата на граждани, работещи в чужбина.

В началото на април т.г. Група от 13 работещи в севернокорейски ресторант в Китай избягаха в Южна Корея. Месец след това бягат още три жени. Пхенян казва, че неговите граждани са били отвлечени от южнокорейските специални служби и настоява да бъдат върнати в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: