1 637 2

Жителите на Алепо загубиха надежда в хората

Помощ от земляните няма, така че сирийците я търсят от марцианците

Жителите на Алепо загубиха надежда в хората
Снимка Facebook
Милена Трачева

През последните няколко дни сирийският град Алепо многократно бе бомбардиран от правителствените сили на президента Башар Асад. Свидетели твърдят, че бомбардировките са отнели живота на десетки хора и нанесли поражения на няколко болници, пише „Индипендънт“.

Контролираната от бунтовниците източна част на града, през последните няколко седмици, на практика е под обсада, след като про-правителствените сили постигнаха няколко значителни победи.

Връщането на града, който до скоро бе бастион на бунтовниците, в ръцете на Асад ще бъде значителна победа за президента.

Сирийската армия обеща амнистия за бунтовници, които хвърлят оръжието си, както и хуманитарни коридори за онези, които искат да напуснат града, съобщиха сирийските държавни медии. Въпреки това много хора се страхуват да направят това. Всички маршрути за доставяне на хуманитарна помощ към източната част на Алепо бяха отрязани от руските сили, които подкрепят сирийската армия.

Алепо и околностите му се превърнаха в сцена на някои от най-тежките сражения от сирийската гражданска война.

В един от последните си протести, жителите на града призоваха режима да възстанови историческия закрит пазар в центъра на Алепо. Един от транспарантите, които протестиращите носеха бе особено тъжен.

Хората, които го носеха се бяха отказали от надеждата, че някой на планетата ще чуе виковете им за помощ. "Към хората на Марс, Алепо е обсаден", гласеше обезсмисляния надпис.

Сирия

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • раптър
  Отговор
  1 23:03  30.07.16
  Споко, това е Американски- кански рев - загубиха сирия!!!
 • Пиф
  Отговор
  2 08:33  31.07.16
  ние няма как да ви помогнем, понеже тук мафията царува. ние и на нас не можахме да си помогнем от 72 години насам. ето даже Тръмп строи евтини огради, а ние я строим златна по цена и още не е готова? с нашите маэиоти на власт не можем си помогна та на вас ли??

Напиши коментар:


Публикувай