848 0

29 юли: Светът в снимки

29 юли: Светът в снимки
Снимки АП и Синхуа / БТА
Милена Трачева

Папа Франциск премина през портите на бившия нацистки лагер на смъртта Аушвиц - Биркенау, над които се четат думите "Arbeit Macht Frei" (Работа ни прави свободни). Главата на Римокатолическата църква е третия папа, който посещава мястото, където повече от 1,5 милиона души са убити от режима на Адолф Хитлер.

Автобусите на кандидата за президент от Демократическата партия Хилъри Клинтън и кандидатът за вицепрезидент - сенатор Тим Кейн, са паркирани пред сградата на Университета Темпъл във Филаделфия, където двамата присъстваха на предизборен митинг. Те се отправят на тридневна обиколка из страната.

Индийка носи питейна вода към малка лодка, с която да стигне до наводненото си село в североизточния индийски щат Асам. Проливните дъждове причиниха мащабни наводнения в Асам и принудиха около 1,2 милиона души да напуснат домовете си.

Група украински млажежи изразиха своята позиция за трафика на хора със символичен пърформънс в центъра на украинската столица Киев. По време на протест в центъра на града, младежите се подредиха в жива картина, за да привлекат общественото внимание към проблема.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган инспектира офицери от специалните полицейски сили на страната в централата им в Анкара.

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилъри Клинтън гледа как падат балони в края на Националния конгрес на Демократическата партия във Филаделфия. Бившият държавен секретар официално прие номинацията на Демократическата партия за президент в четвъртък и обеща повече икономически възможности за американците и "стабилно управление."

Непалски деца с маски на тигър отбелязват Международния ден на тигъра в Катманду, Непал. Международния ден на тигъра се отбелязва ежегодно на 29 юли и има за цел да повиши информираността за опазването на тези големи хищни котки.

Водолаз плува сред пасаж от сардини, като част от летните събития в Аквариума Coex в град Сеул, Южна Корея.Напиши коментар:


Публикувай